Digidexo.com

Kreative måter å mate barn med type 1 diabetes

Dietter for barn med type 1 diabetes er ofte vanskelig å behandle fordi barn har vanskelig for å forstå hvorfor de ikke kan spise samme mat som sine jevnaldrende, og kanskje ikke fullt klar over hvor farlig avvik fra deres godkjent diett kan være for deres helse. Men med litt kreativitet, kan foreldre og omsorgspersoner til barn med diabetes finne måter å gjøre sine dietter mer appetittvekkende og tilsynelatende mindre restriktiv og samtidig opprettholde legens retningslinjer for diabetesbehandlingen.

Opprettholde blodsukkernivået

Den enkleste måten å opprettholde blodsukkernivået til barn med type 1 diabetes er å mate dem konsistente mengder karbohydrater på konsistente tider. For eksempel, hvis ungen lunsjtid er på middag hver dag på skolen, bør du sørge for at barnet spiser lunsj på ca 12:00 på dager han eller hun ikke er på skolen. Snacks bør være til faste tider også, for å opprettholde blodsukkernivået og fordi det å ha en strukturert timeplan hjelper barna holde seg til kostholdet bedre. Hvis de vet når en matbit kommer, de er mer sannsynlig å se frem til hva snack er heller enn å prøve å bite på "forbudt mat" på lur.

Finne Healthy Alternatives

Dietter for barn med type 1 diabetes bør være lav i natrium, lite fett, og lite tilsatt sukker eller raffinert sukker. Dette betyr at mye av bearbeidet mat er off-limits. Deres kosthold bør være rik på hele korn, frukt, grønnsaker, magert kjøtt og magre proteiner, og lav-fett meieri. Men med så mange modifiserte produkter tilgjengelig på markedet i dag, barn med type 1 diabetes kan fortsatt spise mye av de samme matvarene som sine jevnaldrende - med en liten modifikasjon. For eksempel er den gamle standby peanøttsmør og gelé smørbrød ikke lenger off-limits hvis du bruker lav-fett peanøttsmør, sukkerfrie gelé, og hele korn brød (som selv kommer i en loff versjonen nå). Eller prøv helkorn spaghetti med hjemmelaget spaghetti saus laget av friske tomater (som betyr ingen tilsatt sukker) eller organisk spaghetti saus (som ofte ikke har lagt karbohydrater eller sukker) og bakken kalkun kjøttboller. Og selv om raffinert sukker er ofte et stridens eple mellom foreldre og barn med diabetes, er sukkerfrie drops og informasjonskapsler tillatt, samt godbiter som sherbet i moderate mengder.

Vurder å lage flere retter hjemme hvor det er lettere å kontrollere mengden av karbohydrater (sukker) barnet får. For eksempel kan du lage din egen lasagne med helkorn nudler, tonnevis av grønnsaker og fersk tomatsaus, og lav-fett ost i stedet for å kjøpe en forhåndslagde lasagne. Den hjemmelaget måltid vil være mye sunnere for barnet ditt, og vil smake bedre, også.

Bottom line: Fokuser på å finne måter å la barna spise hva de vil, heller enn å prøve å gjøre dem spise "diabetiker" mat som de ikke liker.

Det handler om presentasjon

En viktig faktor i å få alle barn til å spise en sunn diett er presentasjonen. Å ha en positiv tenkemåte og oppmuntre barna at deres diabetiker diett vil hjelpe dem å føle seg bedre, og fokuserer på deres forskjell fra andre barn som noe som gjør dem unike, kan gå en lang vei mot å få dem til å overholde sin diett. Snarere enn å si "Du kan ikke spise dette, og du kan ikke spise det," prøve å holde fokus på "du kan spise dette, og du kan spise det."

Med yngre barn, gi dem valg fra blant mat de kan spise. For eksempel, hvis ungen ber om en cookie, tilbyr to alternativer, for eksempel en frukt cookie eller en graham cracker med fettfattig peanøttsmør. På den måten får barnet til å velge hva han vil, men er fortsatt snacking på noe på diabetiker diett.

Prøv å finne måter å kle opp sunn mat for å gjøre dem morsomme og tiltalende; Dette fungerer spesielt godt med yngre barn. For eksempel foreta maur på en logg (selleri med lav-fett peanøttsmør og rosiner på toppen), kutte fettfattig ost skiver og epleskiver til morsomme figurer, eller lage glade ansikter med sukkerfri gelé på hel-korn toast. Selv eldre barn og tenåringer vil bli fristet av en bolle med fargerike frukter kuttet i biter store biter og sunn mat som er nøye arrangert.

Holde sammen

Det er viktig at barn med type 1 diabetes ikke bli gjort å føle at deres kosthold gjør dem utenforstående i deres familie. En diabetiker kosthold er svært sunt for personer med diabetes, men for nondiabetics også.

Prøv å lage spise sunt en familie affære. Fix samme måltider og snacks for alle familiemedlemmer, og ikke la søsken (eller deg selv) å knaske på off-limits matvarer uten å tilby tilsvarende alternativer til din diabetiker barn. Nekte barnet kan skape følelser av harme eller for å bli utelatt. Vanligvis er det best å unngå å ha mat i huset som bare noen medlemmer av familien kan spise.

Hvis alle i familien er å spise den samme maten, er det mindre risiko for å støte diabetic barnet, noe som gjør henne til å føle seg som om hun er en byrde for foreldre eller omsorgspersoner, eller fristende barnet til å avvike fra hennes foreskrevet diett. Dette vil kunne få alvorlige helsemessige konsekvenser. Også, hvis alle spiser samme mat, viser det til barnet ditt at du støtter ham, og bidrar til å gjøre ham til å se at han virkelig kan administrere sin sykdom og vokse opp til å leve et normalt, sunt liv.