Digidexo.com

Hvor lenge skal du ta en Probiotiske

Probiotika er bakterier som normalt finnes i den menneskelige tarmer. De kan også bli kalt gode bakterier. Probiotika er fortært som kosttilskudd for å hjelpe til å forebygge eller behandle visse sykdommer og for generelt god helse. Det er ikke mye bevis for å støtte bruk av probiotika og mer vitenskapelige bevis er nødvendig for å vite deres eksakte nytte og riktig dosering. Alltid gjøre legen oppmerksom når du tar probiotika.

Helse Fordeler

Kroppen vår inneholder både gode og dårlige bakterier. I en frisk person, er balansen mellom gode og dårlige bakterier avgjørende. Når dårlig oppveier de gode bakteriene, det påvirker vår generelle helse. Antibiotika har ingen fordommer og vil drepe både gode og dårlige bakterier. Tar probiotika mens du er på en antibiotika medisiner bidrar til å fylle opp de gode bakteriene, og kan være i stand til å oppveie bivirkninger antibiotika forårsake slik som fordøyelsesbesvær, gass og oppblåsthet. Noen sykdommen bærer bakterier, sopp og parasitter kan komme inn i kroppen og forstyrre balansen mellom gode og dårlige bakterier. Forskere ser på om probiotika kan stoppe eller undertrykke sin vekst.

Mat som inneholder Probiotika

Visse matvarer inneholder probiotika. En yoghurt annonsert på TV, Dannon er Activia yoghurt, inneholder probiotika. Gjæret og ugjæret melk, visse juice og soya juice gir også probiotika.

Bivirkninger og risiko

Mer forskning er nødvendig for å gi svar på sikkerhet og gyldigheten av å ta probiotika spesielt i forhold til små barn og eldre. Bivirkningene er vanligvis milde hvis de inntreffer, og blir normalt fordøyelsesenzymer i naturen slik som gass eller oppblåsthet at min gå bort med bruk. Sørg alltid for å diskutere din probiotiske bruk med legen din så probiotika ikke bør brukes i stedet for konvensjonell medisinsk behandling.

Hvor lenge å bruke Probiotika

Probiotiske bruk har ikke timeplan. Så langt som å finne lindring fra gastronomisk opprørt, kan du finne lettelse i noen dager til noen uker. Du kan fortsette å ta probiotika hver dag som bakteriene allerede finnes i kroppen din. Du kan også gå av og på probiotika som du føler du trenger dem slik som når du tar antibiotika eller når fordøyelseskanal opprørt oppstår. Det er ingen regel for hvor lenge eller hvor ofte å ta probiotika og bruken vil være opp til den enkelte.

Typer av Probiotika

Det finnes flere ulike probiotika på markedet, men de vanligste er Lactobacillus og Bifidobacteria. Hver gir forskjellige fordeler. Lactobacilli hjelper til med å fordøye meieriprodukter, behandling av diaré i forbindelse med bruk av antibiotika, og hindrer vekst i løpet av sykdomsfremkallende mikrober slik som E. coli og salmonella. Bifidobacteria produserer syrer som bidrar til å balansere pH-nivået i tarmen. Det hjelper også på å begrense bakterier som produserer nitrater. Nitrater er giftige for tarmen og kan føre til kreft.