Digidexo.com

Effekter av lavt testosteron hos kvinner

Effekter av lavt testosteron hos kvinner


Mange kjenner virkningene av høy testosteron på kvinner, men hva om de negative effektene av lavt testosteron? Den minste endring i kvinnens hormonelle system, inkludert testosteron, kan forårsake sykdom. Dette gjør det viktig for en kvinne å være utdannet om emnet.

Identifikasjon

Testosteron er et androgen. Det er den mannlige kjønnshormonet, men det er også funnet hos kvinner.

Funksjon

Hos kvinner, er testosteron ansvarlig for å øke sexlysten og fremme bein vekst. Det kan også lindre depresjon og redusere vasomotoriske symptomer, vaginal tørrhet og atrofi.

Effekter

Testosteronmangel hos kvinner kan føre til lav seksuell lyst, mangel på fantasier, manglende følsomhet for seksuell stimulering og manglende orgasmer. Det er også kjent for å forårsake flabbiness, svake muskler, lav energi, dårlig koordinasjon, tap av hår og tørr hud.

Årsaker

Det er flere grunner til en testosteronmangel. Disse inkluderer overgangsalder, hysterektomi eller fødsel. Noen ganger er årsak er ukjent.

Betraktninger

Mange leger vil fortelle en kvinne at hennes nivå er fine når de er på null. Dette skjer fordi legene ikke er enige om et normalt nivå hos kvinner. Noen mener at 20 er riktig, mens andre mener det bør være rundt 24. Be om å få se tallene, og får en ny mening hvis nødvendig. Ifølge Dr. Ussi Reiss, kan normale testosteronnivå hos kvinner varierer alt fra 20 til 100, men er vanligvis mellom 30 og 80.

Behandling

Mange leger behandler lavt testosteron med skudd eller en pille. Disse medikamentene er ikke naturlig testosteron, og FDA advarer om at de kan ha alvorlige bivirkninger, som for eksempel dypere stemme, forstørret klitoris og ansiktshår. Sørg for å lære så mye du kan om noen behandling før du begynner det.