Digidexo.com

Gode ​​dietter for å gå ned i vekt

Gode ​​dietter for å gå ned i vekt


Hvis du ønsker å gå ned i vekt, kan det være nyttig å slå til en diett plan for å hjelpe deg å avgjøre hva du skal spise. Mens noen mennesker er vellykket ved å erstatte junk food i kosten med sunnere kost, kan det hende du trenger mer struktur. Det er mange forskjellige diett planer, skjønt, og det kan være nesten like vanskelig å velge den rette som det er å miste vekt. Følgende typer planer er gode dietter for å gå ned i vekt.

Calorie telling dietter

For å gå ned i vekt, må du inntar færre kalorier enn du forbrenner. De fleste dietter fokuserer på kalorireduksjon på en eller annen måte, selv om du ikke kan bli direkte telle kalorier. Weight Watchers er en velkjent diett plan som fokuserer på kaloritelling gjennom deres poengsystem. Du kan også bare holde en journal som sporer mengden kalorier som du spiser på en dag. For å finne den mest suksess med en kalori-telling kosthold, spise mat som er fylling, men lite kalorier. Dette bidrar til å unngå sult, som kan føre til overspising. Men du kan også planlegge å tidvis spise høyere kalori godbiter ved å redusere kalorier fra et annet måltid.

Low-carb dietter

Low-carb dietter, som Atkins eller South Beach diett planer, tiltrekke folk fordi de har lov til å spise mye fett matvarer, for eksempel rødt kjøtt, smør og fløte, samtidig miste vekt. Dette er matvarer som vanligvis er forbudt eller begrenset på andre dietter. Når du starter en lav-karbo diett, må du drastisk redusere karbohydrater du spiser, inkludert noen sunne matvarer med karbohydrater som hele hvete brød, brun ris og frukt. Som du avanserer gjennom kosten, kan du gjeninnføre disse matvarene i kostholdet ditt. For å opprettholde vekttap, bør du fortsette å følge en lav-karbo diett. Den Georgia Department of Community Health bemerker at det ikke synes å være lettere å opprettholde en lav-karbo diett enn det er å opprettholde en annen type diett.

Vegetariske dietter

Bytte til et vegetarisk kosthold kan også hjelpe deg å miste vekt fordi det reduserer vanligvis det samlede kaloriforbruket. Noen vegetarianere spiser fisk eller meieriprodukter, mens andre spiser en helt plantebasert kosthold. Merk at vegetarisk kosthold er ikke nødvendigvis sunt. Chips, kjeks og godteri er alle vegetarianer og er ikke riktig mat når du prøver å gå ned i vekt. For å være mest vellykket på et vegetarisk kosthold, bør du fokusere på å spise sunn vegetariske matvarer, som frukt og grønnsaker og helkorn.