Digidexo.com

Behandlinger for Noradrenalin Ekstravasasjon

Bloduttredelse er et begrep som brukes for infiltrasjon av intravenøs væske eller medisiner inn i omkringliggende vev i stedet for den tiltenkte blodåre. Selv om feilen er uvanlig, når det skjer, kan det medføre både umiddelbare og langsiktige problemer.

Noradrenalin er en vasokonstriktor som stimulerer hjertet mens strekke koronararteriene å øke blodgjennomstrømningen. Det er kjent for å bedre overlevelse hos pasienter som har hatt et hjerteinfarkt.

Bruk av Noradrenalin

Noradrenalin brukes til å behandle sjokk og lavt blodtrykk (hypotensjon) vanligvis som følge av en ulykke, medisinsk behandling eller kirurgi. Det er ofte brukt under krisesituasjoner når administrasjonen av HLR er nødvendig. Noradrenalin er kontraindisert for ammende mødre, gravide og de som lider av astma eller høyt blodtrykk.

Farene ved Noradrenalin Ekstravasasjon

Bloduttredelse kan forårsake smerte, hud betennelse og hevelse; resultere i blemmer eller sår; og hemme eller negere bruk av området i fremtiden venøs bruk. Det alvorlige tilfeller kan det føre til ødeleggelse av friskt vev og nerve eller leddskader som kan kreve kirurgisk inngrep alt fra fjerning av dødt vev for å fullføre amputasjon. På sitt verste, bloduttredelse forårsaker permanent misdannelse eller kan til og med føre til døden.

Fordi noradrenalin constricts venene, presenterer sin bloduttredelse flere farer. Det kan lett føre til vene lekkasje eller permanent skade på blodåre veggen, noe som kan gjengi venen midlertidig ubrukelig eller føre til dens fullstendig ødeleggelse. Bruken av noradrenalin kan også resultere i redusert hjertefrekvens (bradykardi), hjerteinfarkt, utilstrekkelig blodgjennomstrømning, vevsnekrose og vaskulær hjerneslag.

Tegn på Noradrenalin Ekstravasasjon

Bloduttredelse alene er dokumentert av brenning og hevelse på IV stedet. I alvorlige tilfeller kan det resultere i kapillær dilatasjon, infeksjon eller elveblest. Noradrenalin bloduttredelse kan presentere seg selv gjennom flere symptomer som afasi, arytmi, bryst eller rygg smerte, forvirring, kramper, pustevansker, svimmelhet, hodepine, tap av balanse, kvalme, nummenhet, svette, uforklarlig svakhet og oppkast.

Behandling av en Noradrenalin Ekstravasasjon

Noen få rettidig tiltak kan hindre varig skade, hvis noradrenalin bloduttredelse oppdages raskt. Disse inkluderer avvikling av IV, vurdere for vev sammenbrudd injeksjonsstedet og kontakte en lege for behandling bestillinger. Fuktig komprimerer, anvendt til området kan også være nyttig i enkelte situasjoner, men bør ikke gjøres uten legens godkjennelse. Når det er mulig, bør injeksjonsstedet være forhøyet.

Noradrenalin bloduttredelse må behandles innen 12 timer for at den skal være effektiv. Den området, inkludert injeksjonsstedet, og omgivende vev, bør injiseres med 5 og 10 mg fentolamin fortynnet i 10 til 15 ml saltoppløsning. Fentolamin tilbyr motstand å blokkere noradrenalin fra forårsaker hud, vev og vene skade.