Digidexo.com

Vanlige bakterier på frukt og grønnsaker

Vanlige bakterier på frukt og grønnsaker


Hver bit av ferske produkter du kjøper kan være uvitende bærer av bakterier. Frukt og grønnsaker plukke opp mikroorganismer fra jord og vann eller bli forurenset under distribusjon, behandling og selv i ditt hjem. Mange forskjellige typer bakterier er funnet på råvarer, men tre stammer påtreffes oftest. Ikke la trusselen om bakterier stoppe deg fra å få de ernæringsmessige fordelene ved frukt og grønnsaker. Bare redusere risikoen gjennom forsvarlig oppbevaring og rengjøring.

Bakterier i Miljøvern

Oppdrett praksis ha en stor innvirkning på type og mengde bakterier som lever i jord og vann. Hvis du dyrke dine egne frukt og grønnsaker, kan du redusere bakterier ved å holde dyr ut av hagen, rengjøringsutstyr og bruker kun kommersielt behandlet, bakteriefri gjødsel. Det amerikanske Food and Drug Administration lister syv typer bakterier assosiert med frisk frukt og grønnsaker, men listeria, Escherichia coli og salmonella er ansvarlig for de fleste sykdommer knyttet til å produsere, ifølge en rapport i januar 2013 utgaven av tidsskriftet "Applied and Environmental mikrobiologi. "

Salmonella

Salmonella er den nest vanligste årsaken til matbåren sykdom i USA, men som inkluderer alle kilder, ikke bare fra råvarer. Selv om det kan forurense noen rå frukt eller grønnsaker, er det ofte forbundet med alfalfaspirer og meloner. De fleste voksne som blir syke av salmonella bli bedre innen en uke, men det kan føre til alvorlige problemer hos spedbarn, eldre voksne og personer med kroniske medisinske tilstander. Salmonella er drept ved koking eller pasteurisering, men når du knasker på ferske råvarer, må du stole på grundig rengjøring.

E. Coli

Som andre typer av bakterier, Escherichia coli, eller E. coli, spres for å produsere fra forurensede feces i miljøet. Mange stammer er ikke skadelig, slik som de gunstige E. coli som trives i tarmen og bidrar til å bekjempe dårlige bakterier. Men noen typer E. coli produserer store mengder giftstoffer, som kan gjøre deg syk og kan føre til alvorlige infeksjoner. Grønne blader og spirer er oftest assosiert med E. coli, i henhold til "Nutrition Handling Helthletter."

Listeria

Listeria er funnet i alt fra råtnende vegetasjon og dyr til mat prosessanlegg og hjem kjøleskap. Det fører til en sykdom som heter listeriose, som er alvorlig hos gravide kvinner, folk med svakt immunforsvar og eldre. Utbrudd av listeriose har vært knyttet til rå grønnsaker og spirer. Listeria er forskjellig fra andre bakterier fordi den kan vokse inne i et kjøleskap, men det blir drept ved koking.

Holde deg trygg

Kjøp bare mengden av frisk frukt og grønnsaker som du kan spise i løpet av få dager. Dette reduserer sjansen for råvarer går dårlig, noe som skaper en mulighet for bakterier å vokse. Ikke vaske produsere før du oppbevarer den i kjøleskapet fordi fuktighet fremmer bakterievekst. Når du er klar til å spise produsere, kuttet ut noen blåmerker eller skadede flekker, og skyll under rennende kaldt vann mens rubbing med hendene for å løsne smuss. Du kan også bruke en børste på råvarer med en tøff hud. Pass på å vaske frukt og grønnsaker før du skrelle eller skjære dem.