Digidexo.com

Esophageal Monitor for pH-verdier

Esophageal Monitor for pH-verdier


Mange friske mennesker tidvis har halsbrann eller sure oppstøt. For noen mennesker, derimot, er acid reflux så vanlig eller vedvarende at det blir et medisinsk problem. Pasienter som opplever acid reflux mer enn to ganger i uken har en tilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD); om de har symptomer går ubehandlet, kan de til slutt utvikle komplikasjoner som blødning eller sår. Esophageal pH, eller syre, overvåking (også kalt ambulerende syre probe) er en test leger kan bruke til å finne ut om du har GERD.

Forberedelse

Du vil vanligvis trenger å avstå fra å spise, drikke eller røyke etter midnatt før testen. Legen din kan også be deg om å unngå visse medisiner 24 timer før testen, ettersom noen legemidler kan endre testresultatene. Adrenerge blokkere, alkohol, antacids, kortikosteroider, antikolinergika eller cholinergics, H2-blokkere og protonpumpehemmere er alle stoffer som potensielt kan forstyrre testen. Spør legen din før seponering av noen medisiner.

Funksjon

For å utføre denne testen, legen din vil kjøre en tynn slange opp nesen og ned i spiserøret; du kan kneble litt, men noen akutt ubehag du føler vil være kort. Du vil ha syre skjerm i stedet for én til to dager mens du går om dine vanlige aktiviteter. I løpet av den tiden, vil syren probe forbli tilkoblet til en rundt midjen eller skulder-stropp enhet som registrerer målingene sonden tar i spiserøret. Etter 24 til 48 timer, kommer du tilbake til legekontoret slik at skjermen fjernet.

Effekter

Esophageal pH monitor registrerer hver gang syre er gulpe opp tilbake i spiserøret; dataene den poster kan hjelpe legen avgjøre om du har GERD. Hvis behandlinger for GERD mislykkes i å oppnå en forbedring, kan leger også bruke pH-skjermer for å finne ut hvorfor en spesifikk behandling ikke virker.

Fordeler

Øsofagus pH-måling er ikke den eneste teknikk tilgjengelig for å diagnostisere GERD; leger også bruke avbildningsprosedyrer som endoskopi og røntgen med kontrastmaterialet i den øvre fordøyelseskanal (barium svelge). Esophageal pH overvåking gir en god del informasjon, imidlertid, og tillater leger å bestemme hvor ofte sure oppstøt oppstår og hvor alvorlig tilstanden din kan være. Denne informasjonen kan hjelpe legen velge den mest hensiktsmessige behandlingen.

Betraktninger

Noen nyere batteridrevne syre skjermer er disponibel. I stedet for å bli fjernet ved slutten av den 24 til 48-timers testperiode, er disse innkapslede enheter passert i pasientens avføring. Kapsel skjermene gir pasienten bedre komfort siden det er ikke nødvendig å holde et nesekateter på plass; i motsetning til de tradisjonelle enheter, men de kan ikke brukes i svelget. Når du bestemmer riktig behandling for din tilstand, er den beste personen til å konsultere legen din.