Digidexo.com

Divertikulitt & Back Pain

Divertikulitt & Back Pain


Ifølge Web MD, om lag 80 prosent av amerikanerne oppleve ryggsmerter på et tidspunkt. Den kommer i mange former (lav, middels eller øvre smerte) og inneholder mange årsaker. Den magesmerter forårsaket av divertikulitt kan stråle ut til korsryggen, og dermed forårsaker ryggsmerter.

Definisjoner

Diverticulosis er en tilstand som forårsaker poser for å utvikle seg i tykktarmen. Divertikulitt oppstår når disse posene blir smittet, forårsaker problemer i tykktarmen og fordøyelseskanalen.

Ryggsmerter er definert som enhver form for smerte følte i ryggen. Denne smerten kan være kjedelig eller verkende, skarp, akutt eller kronisk.

Divertikulitt g Back Pain

De to er relatert på at smerten fra divertikulitt kan stråle opp til ryggen. Ifølge Relief Back Pain, kan divertikulitt føre til ryggsmerter.

Videre Relief Back Pain bekrefter også sammenhengen mellom divertikulitt og ryggsmerter, sier "de fleste av problemene i fordøyelseskanalen kan føre til ryggsmerter en gang eller en annen." Når vi føler magesmerter, som med divertikulitt, vanligvis lokalisert i ryggen blir smerten.

Symptomer

De vanligste symptomer assosiert med divertikulitt er magekramper, forstoppelse og diaré. Medisin Net lister mer alvorlige komplikasjoner som ansamling av puss i bekkenet, generalisert infeksjon i bukhulen og blødning i tykktarmen.

Årsaker

Diverticulitis er forårsaket av betennelse i de lommer som dannes i tarmveggen. Ifølge Web MD, poser typisk dannes ved den "høye trykk (i tykktarmen) presser mot svake punkter i tykktarmen hvor blodkar passerer gjennom muskelen lag av tarmveggen til å levere blod til den indre veggen."

Andre årsaker til ryggsmerter inkluderer rygg belastning, anstrengt ligaments, tilbake muskel skader, anstrengt ryggmuskler, rygg muskelspasmer, overdreven anstrengelse, overdreven løfting, skive lidelser og skiveprolaps. Det finnes flere typer ryggsmerter, inkludert isjias, coccydynia (smerter i halebenet), smerter i korsryggen, midt ryggsmerter og øvre rygg smerter.

Behandling

De med milde symptomer på divertikulitt trenger kanskje ikke noen behandling i det hele tatt. Ifølge Medisin Net, "et høyt fiber diett og fibertilskudd er tilrådelig å hindre forstoppelse og dannelse av mer diverticula." Behandling for milde symptomer inkluderer anti-spastisk medikamenter (for å avlaste de muskulære spasmer i det området av diverticula-). Disse stoffene omfatter Librax (chloran diazepoxide), Bentyl (dicyclomine), Donnatal (atropin, phenobarb) og Levsin (hyocyamine).

Behandling for ryggsmerter inkluderer hvile, aspirin, fysioterapi, kiropraktikk manipulasjon, NSAIDs (en anti-inflammatorisk agent), steroidinjeksjoner, smertestillende, anti-depressiva, ispose, lokal varme og varmeflaske.