Digidexo.com

Fordelene av CAT skanner

En CT (computertomografi) skanne, ofte kalt en CAT scan av det offentlige, er en medisinsk test som hjelper leger i diagnostisering og behandling av en rekke medisinske tilstander. En CT-skanning bruker state-of-the-art X-ray utstyr knyttet til spesielle datamaskiner som produserer bilder av det indre av kroppen. Bildene kan da sees på dataskjermen og skrives ut. Det er mange fordeler med CT-skanning.

Diagnostisering Problem

En CT-skanning kan radiologer å lettere oppdage tilstander som hjerte-og karsykdommer, kreft, infeksjonssykdommer, muskel-og skjelettplager og traumer. Skanninger av blodkar, bløtvev, indre organer og bein gi radiolog med større detaljer enn vanlig røntgen for å kunne studere og diagnostisere problemet. CT-skanning er den raskeste måten å studere magen, brystet og bekken regioner fordi det gir tverrsnitts og detaljerte oversikter over alle vev. Det er det foretrukne verktøyet for diagnostisering av mange typer kreft, inkludert lever, lunge og kreft i bukspyttkjertelen fordi bildet avslører eksisterende svulster, og leger kan måle sin beliggenhet, størrelse og forhold for å lukke vev. CT scan hjelpemidler i å oppdage vaskulære sykdommer som ofte fører til nyresvikt, slag og død, og det kan også avsløre om det er en blodpropp i lungene. CT scan bidrar til å diagnostisere ryggmargsskader og skader på skjelettet strukturer av hender og føtter fordi det viser tydelig de minste bein og deres omkringliggende vev.

Planlegging behandlingstilbud

En CT-skanning tillater leger å planlegge behandlingstilbud fordi den er rask å identifisere arten av skade. Skanningen bidrar til å styre biopsier og guide prosedyrer som invasive kreftbehandlinger og abscess drenering. CT scan hjelper legen til å planlegge for kirurgi og for å bestemme resultatet av operasjonen, for eksempel gastric bypass kirurgi eller organtransplantasjoner. Det hjelper legen i planlegging, regi, og riktig administrere stråling behandlinger for kreftsvulster og for å overvåke en pasients respons på kjemoterapi. Det hjelper i å måle densiteten av beinmineraler for å detektere osteoporose.

Forebygge helseproblemer

En CT-skanning kan forebygge helseplager ved å oppdage dem tidlig. Leger bruker CT hos pasienter med historier av hjertesykdom, brystkreft, og andre arvelige sykdommer i et forsøk på å fange sykdommer tidlig. Når legen oppdager en mulig helseproblem, kan han bruke de nødvendige tiltak for å forebygge sykdommen fra å bli alvorlig.