Digidexo.com

Slik starter Triage Training

Slik starter Triage Training


Triage innebærer å gjøre viktige beslutninger i ekstreme medisinsk nødhjelp. Personen som utfører denne oppgaven tar ansvar for merking om et offer krever mindre omsorg, betydelig omsorg, umiddelbar omsorg eller er døde og krever ingen omsorg. Den enorme ansvar triage vanligvis faller på den første trent person til å svare på skadestedet. I slike kaotiske og intense situasjoner, må denne personen ha sterk trening og være i stand til å opprettholde klarhet i formålet for å redde flest ofre. START (enkel triage og rask behandling) system er en av mange protokoller som er utformet for å gi klare og grunnleggende retningslinjer triage for folk med enda et minimum av medisinsk trening.

Bruksanvisning

Slik starter Triage Training

•  Ta en grunnleggende først responder medisinsk hjelp klasse hvis du ikke allerede har annen medisinsk trening. Mange av disse tilbys gratis eller til en rimelig pris fra din lokale amerikanske Røde Kors kapittel, sykehus eller legevakt sentrum. For å utføre selv de mest grunnleggende triage, må du være i stand til å fastslå respirasjonsmålinger, klare luftveier, sjekke perfusjon og puls priser og bestemme offerets mentale årvåkenhet. Dette er grunnleggende minimumskrav som kreves av START-protokollen og mange andre triage-systemer.

Meld deg på ett av de mange kurs utviklet spesielt for å lære triage ferdigheter. Din lokale sykehus, brannvesen eller nødsituasjon-management system personell kan være i stand til å gi informasjon om klasser blir undervist i ditt område. Du kan være i stand til å kvalifisere for et stipend fra en av disse organisasjonene til å dekke kostnadene av treningen din i bytte for frivillige tjenester til denne gruppen.

Dra nytte av noen katastrofe eller nøds simuleringer som holdes i ditt område. I varmen av en aktuell beredskapssituasjon, er det dessverre lett å bli overveldet og midlertidig glemme hva du har lært. Praktisk erfaring med selv simulerte triage hendelser vil bidra til å sementere de ferdigheter og prosedyrer i tankene dine, slik at du kan fungere bedre når du er under ekstremt stress.

Lær hvordan akuttkommandosystem fungerer i ditt område. Vite hvilke byråer tilbyr hvilke tjenester og hvor du passer inn. På mange områder er det ulovlig for en uavhengig person til å begynne å gi hjelp atskilt fra en av etatene i forbindelse med den offisielle kommandokjeden. Mens ved første øyekast virker dette restriktiv og mot sin hensikt, er det faktisk bidrar til å hindre barmhjertige samaritaner med flere gode intensjoner enn riktig trening fra muligens forårsaker mer skade enn godt, og også barer dem som vil dra nytte av ofrene stedet for å hjelpe dem.

Fortsett å øke din kunnskap om førstehjelp, beredskap og triagekriterier. Hver bit av kunnskap du kan ta med til en nødssituasjon står til fordel ofrene. Ny forskning og prosedyre oppdateringer overflaten ofte, og det er viktig å holde deg oppdatert i din kunnskapsbase.

Tips og advarsler

  • Delta i så mange beredskapsøvelser som du kan, slik at svaret vil være så instinktiv og så korrekt som mulig og rettet tett til farer felles for lokaliteten.
  • Hvis du er ansatt i helsevesenet feltet, snakke med din arbeidsgiver om å gi triage trening til hele organisasjonen.
  • Ikke forsøk å utføre triage med mindre du har det nødvendige nivået av medisinsk opplæring.
  • Sørg alltid for situasjonen og miljøet er trygge før nærmer seg og begynner triage. Du kan ikke hjelpe hvis du blir et av ofrene.
  • Ikke opptre uavhengig av kommandokjeden. Du kan utilsiktet true ofrene ytterligere ved å legge til den iboende forvirring av en multippel-havari hendelsen.