Digidexo.com

Hvordan lære sorgprosessen

Hvordan lære sorgprosessen


Hvis vennen din mister en kjær eller mister en jobb, kan du søke desperat etter metoder for å hjelpe din venn takle tapet. Du kan stole på dine tidligere erfaringer, eller du kan trekke på kompetansen til fagfolk som forstår sorgprosessen. Ved å utforske vanlige teorier og nyere forskning, kan du lære andre å takle tap og finne motivasjon til å gå videre med livene sine.

Bruksanvisning

Hvordan lære sorgprosessen

Understrek at sorg følger naturlig etter tapet av en kjær, et kjæledyr, en jobb eller en drøm. Jo større tap, desto større er effekten du vil føle.

Merk at alle sørger forskjellig; noen trenger måneder, mens andre trenger lengre tid å behandle tapet. Imidlertid kan de som opplever negative følelser som forstyrrer livet utover seks måneder må vurdere profesjonell behandling.

Outline vanlige teorier om sorgprosessen. Den vanligste er den Kübler-Ross syklus av sorg, som beskriver følelser av pasienter nær døden; sekvensen inneholder benekte virkeligheten, uttrykker sinne, lønnsforhandlinger for et annet utfall, faller inn i depresjon og til slutt akseptere virkeligheten. Eksperter utvidet Kübler-Ross 'teori for å forklare den sorgprosessen for mange former for tap.

Forklar nye ideer om sorgprosessen. Hvis folk føler at deres sorg prosessen bør følge visse trinn, kan de ha urealistiske forventninger. Ikke alle følger fremgangsmåten som teorier har foreslått, og noen sørg forblir i flere trinn samtidig. For sorg som følge av død, kan reaksjoner på sorg variere, avhengig av årsaken: dødsfall som følge av ulykker, snarere enn forventet årsaker, kan resultere i mindre aksept.

Merk at det lengsel, ikke tristhet, blir den primære negative følelser etter et stort tap. I motsetning til aksepterte teorier, har noen forskere registrert at aksept dukker ofte og tidlig i prosessen.

Beskriv vanlige symptomer på sorg, som skyld, vantro, frykt, religiøs tvil, vekt svingninger, kvalme og søvnløshet. Som du forklare universalitet av disse symptomene, kan du hjelpe andre å takle.

understreke viktigheten av å søke støtte gjennom vennskap, departement kirken eller terapi. Samtidig må sørg uttrykke sine følelser, og bør ikke tillate andre å ta ansvar. Understreke til lytterne som kontrollerer fysisk helse kan også påvirke mental helse.