Digidexo.com

Matvarer for å unngå med en Abdominal aortaaneurisme

En abdominal aortaaneurisme er en tilstand som påvirker den nedre delen av aorta. Når denne spesielle blodkar svekkes, kan det føre til at området for å distend og bule, øker sjansene for et brudd. En innsnevring av arteriene er en av hovedårsakene til denne tilstanden, men du kan også ha en abdominal aortaaneurisme høyt blodtrykk, infeksjoner, arvelighet eller sykdom. For å stoppe tilstanden fra forverring (eller hindre dens utvikling), kan en endring i kosthold ofte hjelpe.

Fett

Unngå mat som inneholder mettet og transfett, og begrense inntaket av umettet fett. Din totale fettinntaket for dagen bør ikke være mer enn 25 prosent av din totale kalorier, så redusere mengden av rødt kjøtt og meieriprodukter i dietten. Når du spiser fett, sørg for at de er fra "uraffinert" kilder, som oliven, peanøtter eller raps olje samt nøtter, avokado, mais, linfrø, soya, laks, makrell og tunfisk. Disse fettsyrene er vurdert enten enumettet eller flerumettet.

Kolesterol

Som du ser fettinntaket, følge nøye med mengden kolesterol du spiser også. Kosttilskudd kolesterol bør ikke være mer enn 300 mg per dag. Men hvis du er for tiden arbeider med en tilstand som abdominal aortaaneurisme, skyte for mindre enn 200 mg. For å gjøre dette, unngå matvarer som anses som høyt kolesterol, for eksempel rødt kjøtt, meieriprodukter og egg (spesielt plommer). Magre meieriprodukter bør være i orden, som du ønsker å opprettholde et godt balansert kosthold; hold deg til skummet melk, fettfattig yoghurt og fettfattig ost.

Natrium

Det er viktig å redusere saltinntaket mens leve med en abdominal aortaaneurisme. Dette skyldes i stor grad de vanligste årsakene til tilstanden, for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og åreforkalkning, så begrens inntak av natrium til færre enn 2000 mg per dag. Hvis du ikke lider av disse typer forhold, holde saltinntaket til færre enn 3000 mg per dag. Unngå svært bearbeidet mat, kjøttpålegg, prepackaged middager, hermetisert grønnsaker, supper og frosne matvarer.

Andre Foods

Mens det kan være en rekke matvarer som du trenger for å unngå med en abdominal aortaaneurisme, du har fortsatt mange alternativer for kostholdet ditt. Ferske frukter og grønnsaker bør utgjør størstedelen av måltidene dine, så kjøp matvarer fra dagligvareforretning produserer delen. Også, spise rikelig med hele korn, belgfrukter og fisk. Føl deg fri til å også spise litt kjøtt og meieriprodukter - bare spise dem i moderasjon.