Digidexo.com

Kronisk hoste og brystsmerter

Kronisk hoste og brystsmerter kan være problematisk for noen mennesker. Noen kan lide i stillhet med disse vilkårene for måneder eller år før du får en diagnose av årsaken. Disse forholdene kan ha mange forskjellige årsaker, og kan til slutt påvirke personens liv på en negativ måte. Riktig diagnose av årsaken til disse problemene er viktig for effektivt å behandle dem.

Betydning

Kronisk hoste og brystsmerter kan være en betydelig tegn på en mer alvorlig problem. De kan være et tegn på at du har hjerteproblemer, lider av en sykdom som for eksempel lungebetennelse eller bronkitt eller har en dårlig reaksjon på medisiner. Det kan også være en betydelig tegn på at du lider av acid reflux, som vanligvis forårsaker hoste og brystsmerter. Hvis smertene er ledsaget av andre symptomer som innstramming og smerter i brystet og kortpustethet, oppsøke lege umiddelbart fordi du kan være å ha et hjerteinfarkt.

Årsaker

En kronisk hoste og brystsmerter kan være forårsaket av mange forskjellige ting. Mindre årsaker kan være alt fra post-nasal drypp til en luftveisinfeksjon. Medisiner som angiotensin-omdannende enzym (ACE) inhibitorer kan forårsake en kronisk hoste å utvikle, og siden ACE-inhibitorer anvendes for å behandle hjertesvikt, kan brystsmerter allerede være til stede. Andre medisinske tilstander som lungebetennelse og lungeemboli kan potensielt føre til de samme symptomene. I tillegg kan en kronisk hoste forårsake inflammasjon, noe som kan føre til brystsmerter.

Effekter

Virkningene av kronisk hoste og brystsmerter kan være mild til alvorlig, avhengig av symptomene. For eksempel hos pasienter som lider av kronisk hjertesvikt, hoste kan være konstant og kan gjøre seg gjeldende. Kronisk hoste kan føre en person til å miste søvn, lider av heshet og være ute av stand til å utøve eller føre samtaler uten å ha hosteanfall. Brystsmerter kan også ta en toll, spesielt hvis det er alvorlig. Begge problemene kan redusere en persons livskvalitet.

Identifikasjon

Problemet med kronisk hoste og brystsmerter bør undersøkes av lege. Det kan være forårsaket av en enkel, ikke livstruende sykdom som sure oppstøt, men legen din kan bestille tester for å fastslå årsaken. Legen kan også ta blodprøver, en kiste X-ray og en EKG-test for å sjekke ditt hjerte helse. Ved mistanke om en gastrointestinal problem, kan legen din gjøre en endoskopi, som innebærer å sette et kamera på en lang ledning ned i halsen for å se etter eventuelle problemer.

Behandling

Hvis hosten og brystsmerter er forårsaket av hjerteproblemer, kan legen forskrive medisiner som angiotensin reseptorblokkere, som kan forbedre brystsmerter uten å forårsake en kronisk hoste, bivirkning av ACE-hemmere. Gastrointestinale problemer kan behandles med medisiner eller kosthold endringer. Sterke brystsmerter som er hjerte-relaterte kan trenge å bli behandlet med nitroglyserin eller smertestillende medikamenter. Hvis en infeksjon som forårsaker smerte, antibiotika og / eller anticongestants kan være nok til å lindre symptomene. I tillegg kan hoste bli forbedret ved å bytte medikamenter, eller ved hjelp av et hostestill eller peppermynte.