Digidexo.com

Hvordan er Gastric lymfom diagnostisert?

Hva er Gastric lymfom?

Gastrisk lymfom er en type av tumor i mageslimhinnen. Det regnes som en sjelden type kreft, og finnes i flere eldre pasienter enn andre demografi. Gastric lymfom kan føre til vekttap, magesmerter, tretthet, blødning i tarmen, magesår og blødninger.

Hvordan er Gastric lymfom diagnostisert?

Gastric lymfom er diagnostisert ved hjelp av flere prosedyrer for å bestemme sin tilstedeværelse, plassering og alvorlighetsgrad. Prosedyrene omfatter en biopsi, bruk av barium, en øvre endoskopi, magnetic resonance imaging (MRI,) ultralyd og computertomografi skanninger. En biopsi innebærer å fjerne en prøve av vev som er under mistanke og undersøke cellestrukturen for å se om det er kreft. Barium er en kjemisk oppløsning som blir inntatt, og strøk magen slik at en røntgen å skape et bilde av slimhinnen og eventuelle tumor steder og størrelse. Øvre endoskopi anvender fleksible rør kalt et endoskop og innstikk i i magen for å muliggjøre en visuell av magekreft. En MRI anvender magnetiske og radiobølger for å generere bilder av kroppen. En ultralyd diagnostikk, også kjent som en endoskopisk ultralyd benytter lydbølger for å måle dybden av gastrisk lymfom vekst i magen. En CT scan, også referert til som en CT-skanning, er en variant av den røntgen og det gir mer detaljer om de skannede områder. CT brukes til å oppdage Gastric lymfom spredning. Kirurgi blir også brukt til å diagnostisere spredningen av gastrisk lymfom ved å unngå at kirurgens overblikk over mageslimhinnen og vegger og deres invasjon av kreft.

Gastric lymfom Behandlet

Behandling for gastrisk lymfom består av kirurgi, kjemoterapi og bruk av stråling. Tidlige stadier av Gastric lymfom har svulster utvikler seg i mageslimhinnen. I de tidlige stadiene, har svulstene ikke spredd seg til lymfesystemet i kroppen. Disse tumorene kan fjernes via kirurgi hvor legen vil fjerne mageslimhinnen med tumoren. Dersom lymfom har spredd seg til lymfeknuter og blod, kan behandles med cancer kjemoterapi. Gastrisk lymfom som har spredd kan også bli behandlet med bruk av strålebehandling. I avanserte stadier av Gastric lymfom der alle behandlinger er nødvendig, er kirurgi brukes først, deretter stråling, og til slutt kjemoterapi, hvis det er fortsatt nødvendig. Noen tilfeller av mage lymfom kan kreve hele magen fjernes men dette er sjelden.