Digidexo.com

Tegn og symptomer på akutt gastroenteritt

Tegn og symptomer på akutt gastroenteritt


Selv om det ikke er en type influensa, er gastroenteritt vanligvis kjent som magen influensa. Denne sykdommen er en betennelse i mage og tarm forårsaket ved å spise mat eller drikke væske som er forurenset med et virus, bakterier eller parasitter samt dele mat eller bestikk med en infisert person. Ifølge National Institutes of Health, symptomene vanligvis vises innen 4-48 timer etter inntak av forurenset produkt. Ifølge Mayo Clinic, symptomene forsvinner i løpet av to dager, men personen er smittsom for 3 til 14 dager.

Kvalme og oppkast

Denne sykdommen fører til kvalme og oppkast, noe som kan føre til tap av appetitt og vekttap. Kontakt legen din hvis du ikke kan holde væsker ned i 24 timer, hvis du kaster opp blod eller hvis du har vært oppkast i mer enn to dager. Kontakt babyens lege hvis barnet har oppkast som varer mer enn fire timer.

Diaré

Diaré forårsaket av gastroenteritt er vandig og kan inneholde blod hvis sykdommen er forårsaket av en type bakterier. Trangen til å komme til toalett er sterk og en person kan oppleve avføring inkontinens hvis han ikke kan gjøre det til badet i tid. Ta kontakt med din lege hvis du har alvorlig eller blodig diaré.

Ubehag i magen

Abdominal symptomer på gastroenteritt inkluderer ubehag i magen, smerter og kramper. Ta kontakt med din lege hvis du har økt abdominal ubehag eller smerte.

Diverse Symptomer

En lavgradig feber, frysninger, klam hud og overdreven svetting er symptomer på gastroenteritt. Gastroenteritt kan også forårsake hodepine, leddstivhet eller tilfeldige muskelsmerter. Ta kontakt med din lege hvis du har feber høyere enn 104 grader Fahrenheit, og ta kontakt med barnets lege hvis barnet ditt har feber høyere enn 102 grader Fahrenheit.

Dehydrering

Dehydrering kan skje raskt som et resultat av gastroenteritt fordi kroppen mister mye fluid gjennom brekninger og diaré. Tegn og symptomer på dehydrering inkluderer tørr eller klissete munn, lavt blodtrykk, svimmelhet, mørk gul urin, redusert urinmengde, manglende evne til å produsere tårer og en nedsunket utseende til øynene. Ta kontakt med din lege hvis du har tegn og symptomer på dehydrering. Kontakt babyens lege hvis barnet ditt har tegn på dehydrering, er uvanlig trøtt, hvis soft spot på toppen av hodet er nedsunket, eller hvis han ikke har hatt en våt bleie i minst seks timer.