Digidexo.com

Melasma rettsmidler

Melasma er en hudsykdom kjennetegnet ved et mørkt utslett i ansiktet. Utslettet er mer vanlig hos kvinner, og bærer med seg kallenavnet "graviditet maske" på grunn av sin tendens til å påvirke gravide. Fargen på utslett kan variere alt fra mørk brun til grå, og mens de fleste vanlige i ansiktet, kan også forekomme på overarmene. Behandlingen fokuserer på lightening eller eliminere utslett helt, og kan innebære alt fra laserterapi til kjemisk peeling.

Bakgrunnsinfo

Den eksakte årsaken til melasma er ukjent, selv om det er antatt å være et resultat av en økning i antall celler som produserer melanin, pigment som bestemmer fargen på huden. Hva som utløser denne økningen i cellene er ukjent, men flere teorier eksisterer, inkludert genetikk, p-piller, overdreven eksponering for sol og medisiner som tetracyclin. Tilstanden er ufarlig og noen ganger løser på egen hånd; men bør det være for estetisk ødeleggende for deg, kan følgende behandlingstilbud gi noen lettelse.

Behandling

Det finnes en rekke behandlingstilbud tilgjengelig for melasma, inkludert følgende.

Bleking kremer kan kjøpes over-the-counter eller foreskrevet av en hudlege. Over-the-counter kremer vanligvis inneholder hydrokinon i en to prosent formel, mens reseptbelagte kremer kan inneholde tretinoin eller en blanding av medisiner som hydrokinon, tertinoin og kortison krem. Andre mulige ingredienser inkluderer Kojic syre og azelainsyre. Kremene kan kreve måneders bruk, og er vanligvis ikke så effektive som andre behandlinger. Mulige bivirkninger omfatter rødhet og tørrhet av huden, ledsaget av en avskalling av huden.

Kjemisk peeling involverer bruk av en kjemisk til det berørte området for å skrelle av lag av huden. Kjemisk peeling gradvis lysere hud, samt gjøre det fastere og glattere. Overfladiske peelinger, som kan oppnås i så lite som en time, kan ta flere økter, men utvinning tid er ikke-eksisterende. Dypere skreller kan føre til en nødvendig utvinning tid, men. Den største faktoren er å velge denne metoden dersom kostnadene, som flere økter kan bli ganske dyrt.

Laser resurfacing innebærer en kraftig laser for å fjerne misfarging av huden. Det er en av de mest brukte metodene for kosmetisk behandling og vanligvis tilbyr umiddelbare resultater. Smerte er felles etter behandling, som laseren fjerner det første lag av huden for å oppnå resultater. Recovery tar cirka en uke. Som kjemisk peeling, den største faktoren i å velge denne metoden er dens pris, som kan koste i overkant av fem tusen dollar, avhengig av størrelsen på området som behandles. En studie publisert i spørsmålet mars 2005 av Journal of Cosmetic og Laser Therapy konkluderte med at fractional laser behandling ved hjelp av en Fraxel (TM) Laser var effektive etter seks måneder, men likevel nødvendige framtidige studier for å fastslå langtidseffekten.

Intense Pulse Light Therapy (IPL) bruker intense bredbånd lys i motsetning til den fokusert lys av laser terapi. Denne behandlingen er relativt ny, og skader ikke huden. Det er ingen utvinning tid, og effekten kan vare så lenge som et år med riktig hudpleie og beskyttelse. Den prisklasse er vanligvis mellom kjemisk peeling og laser terapi, og kan kreve flere session.

Diskutere alle disse alternativene i dybden med din hudlege for å finne ut hvilken som er riktig for deg. Gitt muligheten for melasma løse på egen hånd med ingen behandling, kan det være lurt å bare vente det ut før under dyrt og muligens smertefull behandling.

Forebygging

Den beste måten å behandle melasma, er å hindre at det skjer i første omgang. Til tross for sine ukjent opprinnelse, solen antatt å spille en viktig faktor i sin vekst. Når du er ute i solen, slitasje sterk solkrem, og pass på å dekke ansikt grundig hver time du er utenfor. Dersom melasma allerede har utviklet seg, bør solkrem fremdeles bæres så ofte som mulig for å forhindre misfarging fra å bli lege eller fra å spre seg. Ta vare på huden er også viktig, som å bruke en fuktighetskrem daglig for å hindre at den tørker ut.