Digidexo.com

Behandling for myelodysplastisk syndrom

Myelodysplastisk syndrom er en form for blod og / eller bein kreft som involverer unormale celler i benmargen. Ifølge leukemi og lymfom Society, er det ca 10.000 tilfeller av myleodysplastic syndromer diagnostisert årlig. Selv om de er alle ansett for å være en kreft, er det både høy og lav risiko former av MDS-syndromer, så vel som en spesifikk form for leukemi (AML) heter som er forårsaket av MDS-syndromer.

Typer Myelodysplastiske syndromer

Behandling for MDS avhenger i stor grad av hvilken type MDS. MDS forstyrrer produksjonen av blodceller og blodplater i benmargen. I friske mennesker, blodceller og blodplater, og som produseres, og på et gitt tidspunkt, bare 5 prosent eller færre celler i benmargen er umodne og ikke riktig produsert. Disse umodne celler er kalt blasts. Men i MDS pasienter, stiger antallet blasts over 5 prosent.

I lav risiko MDS pasienter, er antall blasts over 5 prosent, men er ikke høy nok til å forårsake alvorlige medisinske problemer. Lav risiko MDS er saktevoksende, og den mest vanlige effekt av sykdommen er anemi.
Høyrisiko MDS pasienter, derimot, har høyere nivåer av blasts, og disse eksplosjonene blir sluppet ut i blodet i stedet for modne hvite blodceller, røde blodceller og blodplater. Jo høyere antall eksplosjoner begynner å forårsake helseproblemer, og kan være dødelig. Når antall blasts når 20 prosent eller høyere, er pasienten sies å ha AML --- akutt myelogen leukemi.

Behandling for lav risiko MDS

Ofte er lav risiko MDS ikke behandlet. Legene bare bruke en klokke-og-vente holdning, overvåking veksten av kreft og blodceller. Pasienter rutinemessig gå til en lege for å få en komplett blodceller tatt, for å sikre at nivåene av røde blodceller, hvite blodceller og blodplater er på et normalt nivå. Hvis blodlegemer synker til et farlig nivå, blir blodtransfusjoner eller blodplatetransfusjoner gitt.

Blood Cell vekstfaktorer

Noen pasienter, både med høy og lav risiko MDS, blir behandlet med medisiner som påvirker blodcellevekst. En vanlig blodceller vekstfaktor er injeksjoner av erytropoietin-stimulerende legemidler (ESA). Disse ESA bidra til å stimulere produksjonen av et hormon som heter EPO, som ligger i nyrene og er ansvarlig for veksten av røde blodceller. ESA, inkludert Procrit og Aranesp, er gitt ved injeksjon.
G-CSF eller GM-CSF er også gitt ved injeksjon. Disse vekstfaktorer er designet for å stimulere vekst av hvite blodceller i kroppen.
Som i 2009, en annen vekstfaktor som kalles AMG 531 er under kliniske forsøk for å stimulere blodplate vekst.

Drug Treatment

Noen høy- og lav-risiko MDL pasienter er også kandidater til ulike medikamentelle behandlinger. Azacitidin er blitt vist å være effektive i 40 prosent av pasientene i hjelpe benmarg til å fungere normalt, og drepe celler i benmargen som produserer eksplosjoner. Dette stoffet er gitt ved injeksjon, men fra og med 2009, er en muntlig versjon under utvikling.

Decitabine er en annen injectible medikament gis til både høy- og lav-risiko pasienter, noe som forbedrer blodlegemer nivåer i mellom 30 og 40 prosent av pasientene.
Lenalidomid er en form for medikamentell behandling for MDS pasienter som også har anemi. Lenalidomid er vanligvis anbefales for pasienter med lav risiko, og kan aktivere mellom 20 og 30 prosent av pasienter med lav risiko for å eliminere behovet for røde blodlegemer transfusjoner for så lenge som to år.

Kjemoterapi og Allogen stamcelle Replacement

Høydose kjemoterapi og stamcelle erstatning er aktuelle bare i visse tilfeller. Først, er denne behandlingen metoden anbefales bare for høyrisikopasienter og / eller pasienter med AML. Fordi det er en risikabel behandling, er det bare anbefalt i tilfeller der pasienten har kort forventet levetid uten behandling. Videre må pasienten har en allogen kamp --- en perfekt matchet --- donor for stamcelle terapi for å være effektive.