Digidexo.com

Hvordan bruke Cyclosporine

Ciklosporin (uttales sye-Kloe-spor-een) er en reseptbelagte medisiner som reduserer kroppens immunforsvar. Ved å senke immunrespons, stopper cyklosporin immunsystemet fra å angripe transplanterte organer slik som nyre, lever eller hjerte. Ciklosporin brukes også til å hjelpe med psoriasis og leddgikt. Fordi ciklosporin senker kroppens evne til å bekjempe infeksjoner og sykdom, bør det brukes under tilsyn av lege.

Hvordan bruke Cyclosporine

Få en resept for ciklosporin fra legen din. Cyclosporine selges i gelkapsel og flytende emulsjonsform.

•  Fyll en kopp med en væske til å blande seg med cyklosporin. Vanlig cyklosporin kan være blandet med saft eller melk. Forandringer cyklosporin kan blandes med eple eller appelsinjuice. Hvis du tar kapsel form av ciklosporin, svelge pillen hele med et glass vann.

Ta av dekselet på toppen av sprøyten hvis du bruker flytende ciklosporin. Sett tuppen av sprøyten inn i medisinen. Fyll sprøyten med mengden av medisiner legen din har fortalt deg å ta per dose ved å trekke tilbake på stempelet. Hvis du tar ciklosporin å hindre en transplantasjon avvisning, vil du være i gang med en høy dose. Hvis du tar ciklosporin å behandle andre forhold, som for eksempel revmatoid artritt, vil du starte med en lav dose.

Slipp innholdet av stempelet inn i glasset med melk eller juice, og røres godt.

Drikk hele innholdet i glasset umiddelbart. Tilsett en liten mengde av væsken dere brukes til å blande medikamentet til glasset og virvel den rundt. Drikk den gjenværende væske.

Bruk et rent håndkle til å tørke utsiden av sprøyten og sett på dekselet til sprøyten.

Ta ciklosporin så ofte som foreskrevet av legen din. Dette er vanligvis en gang i morgen med frokost og igjen 12 timer senere.

Hint

  • Det finnes to typer av ciklosporin: original og endret. Kroppen absorberer dem annerledes. Sørg for at du får den samme medisinen hver gang, så de er ikke utskiftbare. Ikke bland endret ciklosporin med melk. Unngå å spise grapefrukt mens du tar ciklosporin.