Digidexo.com

Koloskopi magesmerter

En koloskopi er en medisinsk test som undersøker magesmerter, skjermer for tykktarmskreft og ser for unormal vev i tykktarmen, for eksempel polypper. Denne fremgangsmåten gjør det mulig for en lege for å se innsiden av en pasients kolon og rektum.

Symptom Investigation

En koloskopi kan brukes til å finne kildene til rektal blødning, abdominal ubehag eller andre tarmproblemer, ifølge Mayo Clinic.

Cancer Screening

Leger kan anbefale periodiske colonoscopies å screene pasienter for kreft polypper og unormale forstadier vekster i tykktarmen.

Koloskopi Risiko

Colonoscopies er generelt sikker og sjelden resultere i blødning inne i tykktarmen fra fjerning av en polypp, en rift i endetarmen eller kolon vegg eller en negativ reaksjon på den sedative som brukes under fremgangsmåten.

Prosedyre Forberedelse

Pasienter må følge en begrenset diett på dagen før kolonoskopi undersøkelse, bruke en resept avføringsmiddel for å fjerne kroppsavfall fra tykktarm og eventuelt justere medisindoser før prosedyren.

Prosedyre

En lege setter inn en fleksibel, lysende rør med et kamera i pasientens rektum, beveger seg i røret gjennom tykktarmen og pumper luft inn i tykktarmen for å tillate bedre visning. Dette kan føre til påfølgende magesmerter. Polypper kan fjernes ved små instrumenter under koloskopi.