Digidexo.com

Helsekrav for Egg Donasjoner

Et egg donor er noen som donerer et egg til en kvinne som ikke kan bære en genetisk barn av hennes egen. Eggdonor og mottaker gjennomgå et kurs av fertilitetsbehandling kalt IVF, eller in vitro fertilisering. Før donor kan donere sine egg hun må gjennomgå psykologisk rådgivning og sender til omfattende medisinsk screening. Når hun har passert screening prosessen, kan hun bli matchet med en mottaker.

Psykologisk Screening

Å donere sine egg, er giveren vanligvis nødvendig å sende til psykologisk screening. Fruktbarhet sentre søke å finne ut om donor har en historie med mental sykdom som kan utelukke henne fra å bli betraktet som en kandidat til å donere. Hun er også nøye rådet til å sikre at hun forstår konsekvensen av hennes beslutning om å delta i donasjonsprosessen.

Medical History

Potensielle eggdonorer er satt gjennom et batteri av medisinske tester. Disse testene er utformet for å avdekke eventuelle genetiske sykdommer en donor kan bære samt eventuelle sykdommer som kan kjøre i hennes familie. Mottakerne vil ønske å vite om donor har en familiehistorie med sykdommer som kreft eller hjertesykdom. Giveren vil bli stilt spørsmål om nære familiemedlemmer og mer fjerne slektninger, inkludert søskenbarn. Hun kan bli bedt om alkohol, tobakk og narkotika samt om eventuelle tidligere fruktbarhet problemer eller bekymringer.

Hennes Reproductive System

Potensielle eggdonorer har også sin reproduktive fitness testet. Leger søke å finne ut hvordan en donor vil reagere på eventuelle stimulerings medisiner hun vil ta under IVF prosessen. Stimulerings medisiner vil tvinge eggstokkene til å produsere flere egg. Leger teste for å finne ut om en potensiell donor har god ovarian reserve via sekresjon av visse hormoner. Hvis disse hormonene ikke er i balanse, kan hun ikke være en god kandidat for eggdonasjon. Eggstokkene kan ikke produsere nok follikler å lage levedyktige egg. Hvis hun ikke gjør det bra på slike tester, vil hun ikke få lov til å være en del av donor egg bassenget med mindre hun donerer for en nær slektning som en søster eller tante.

Evne til å følge instruksjonene

Egg givere er også skjermet for å avgjøre om de kan forholde seg til retninger. For prosessen med donasjon skal fungere, må giveren følg instruksjonene av leger og sykepleiere nøye. Donor må injisere seg selv med medisiner, møter opp til avtaler og er enige om å la leger utfører mindre kirurgi og høste sine egg. Hvis donor savner avtaler i løpet av screening-prosess, eller gjør det klart for medisinsk personell at hun ikke kan følge instruksjoner, hun vil bli droppet fra programmet.

Kroppstype

En donor fysiske egenskaper er nøye angitt. Hennes øyenfarge, hårtype, høyde, vekt og rammestørrelse er kartlagt. Dette er gjort for å finne den beste match for hennes egg.