Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en Bartonella infeksjon

Hvordan diagnostisere en Bartonella infeksjon


Bartonellose er en infeksjon av en bakterie i Bartonella slekten. Minst tolv medlemmer av denne slekten er blitt identifisert, selv om bare tre er av betydning når det menneskelige sykdommer går. B. bacilliformis kan forårsake Oroya feber og Verruga peruana. B. henselae kan forårsake Cat Scratch sykdom, og B. Quintana kan forårsake grøft feber. Både B. henselae og B Quintana kan også føre basillær Angiomatose og basillær peliosis.

Hvordan diagnostisere en Bartonella infeksjon

•  Legg merke til at Oroya feber og Verruga peruana er nært beslektet infeksjoner med symptomer som kan variere fra mild til alvorlig og synes plutselig 3 til 12 uker etter å ha blitt bitt av en sand fly. Muskelsmerter, kan pustevansker, frysninger, feber, hodepine, kramper og svetting forekomme i alvorlige tilfeller.

Overhold åsted for en matbit eller scratch for symptomer på katten scratch sykdom. En forstørret lymfeknute og en innsprøytning lesjon kan utvikle 5 til 10 dager etter eksponering og kan vare i opptil et par uker. Cat skrapesykdom er generelt ikke alvorlig hos pasienter med en uncompromised immunsystem.

Forvent grøft feber å ruge fra flere dager opp til en måned. Flere episoder med feber oppstår vanligvis, som varer ca 5 dager hver. Noen ganger kan feber være kontinuerlig og vare 2 til 6 uker.

Undersøke pasienter med svekket immunforsvar etter tegn av smitteførende Angiomatose. Denne infeksjonen er tettest forbundet med AIDS-pasienter og vanligvis innebærer huden. Det ligner tett Kaposis sarkom, men også kan påvirke bein, hjerne, fordøyelseskanalen, lymfeknuter og luftveier.

Kontroller for infeksjoner i lever eller milt hvis det er mistanke om smitteførende peliosis. Symptomer kan være feber, hudlesjoner og ømme lymfeknuter, avhengig av infeksjonen nettstedet.