Digidexo.com

Mayan Planter Brukes til å behandle hudproblemer

Maya sivilisasjonen var på sin høyde, en av de mest komplekse og godt utviklede av alle gamle kulturer, og hadde en urte farmakopé at utnyttet mange av de lokale planter. Maya-kulturen fortsetter å blomstre i dag, og mange av de samme plantestoffer brukes av dagens moderne Maya, samt folkene i nærområder, for å behandle en rekke lidelser, inkludert hudproblemer.

Bursera Simaruba

Bursera simaruba, også kjent som gumbo limbo, blir brukt av Yucatec Maya for huden klager, ifølge boken "Maya medisin: tradisjonell healing i Yucatan" av Marianna Appel Kunów. Treet er lokalt kalt "turist treet" fordi det har peeling bark som minner lokalbefolkningen av peeling solbrent hud av mange av de besøkende til den tropiske land av Maya fra nordlige klima. I en studie publisert i "Journal of Ethnopharmacology» i mai 2004 fant forskere i Venzuala at et ekstrakt av Bursera simaruba påføres lokalt hadde anti-inflammatorisk aktivitet sammenlignes med en farmasøytisk maur-inflammatorisk narkotika. Ifølge en artikkel publisert av CNN 5. november 1998, Bursera simaruba studert av NASA forskere som en mulig kur for sykdommen kalles Chagas, som er forårsaket av en parasitt som infiserer kutt og åpne sår på menneskelig hud. Bursera simaruba er tilgjengelig i bulk fra flere nettbutikker som spesialiserer seg på regnskog og latinamerikanske urter.

Metopium Brownei

Metopium brownei kalles også Chechem og Black Poison - på grunn av det faktum at det forårsaker betennelser ved kontakt med menneskelig hud. Ifølge Kunów, er Metopium brownei brukes av Maya for å fjerne vorter. Metopium brownei inneholder et stoff som heter urushiol som også finnes i giften eik og Poison Ivy og er ansvarlig for reaksjonen. En studie publisert i "Journal of Chemical Ecology" i januar 1999 fant at et ekstrakt av Metopium brownei hemmet veksten av ulike sopp. Imidlertid bør dette anlegget ikke brukes på huden av noen som ikke har erfaring med bruk av kjente hud irritanter for medisinsk bruk.

Andre urter

Andre planter som brukes av Maya for hudsykdommer, ifølge Kunów, inkluderer en lokal art av Sage-Salvia coccinea, flere sitrusfrukter og saft eller harpiks av papaya treet. Hun nevner også et middel for hudlidelser som involverer knust mais kjerner, fiskeskinn og småstein som alle jord opp sammen.