Digidexo.com

Hvordan håndtere ADHD barn

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) er en tilstand som er så vanskelig for foreldre og omsorgspersoner som det er for berørte barn. Ofte hva barnet opplever er vanskelig for foreldrene å forstå fordi de har sine egne problemer som følge av tilstanden. Bortsett fra å bekymre riktig behandling plan for barnet sitt, må de også håndtere livet på en daglig basis; ingen medisiner er en kur-all. På grunn av intensiteten av følelser som følger med ADHD, må foreldrene finne en måte å takle de utfordringene denne tilstanden har brakt inn i deres liv.

Hvordan håndtere ADHD barn

Hvordan håndtere ADHD barn

•  Snakk med barnets lege. Han vil være en stein for deg, spesielt i løpet av de første månedene etter diagnosen. Han vil være i stand til å veilede og opplyse deg om ADHD. Dette vil gi deg innsikt i hva barnet opplever, og dermed gjør det litt lettere for deg å forstå hvorfor hun ikke kan sitte stille eller hvorfor hun ikke følger med på instruksjonene. Han kan også være i stand til å tilby noen mestringsstrategier som vil få deg gjennom de mer vanskelige stunder.

•  Snakk med barnets lærer. Når en diagnose er på plass, bo i nær kontakt med barnets lærer. Hun kan være i stand til å fortelle deg hvilke teknikker hun bruker i klasserommet for å omdirigere barnets oppmerksomhet til en bestemt oppgave, hvordan å holde ham sittende, og hvilke insentiver hun bruker å hjelpe ham lytte. Alltid huske på at lærere generelt har mer erfaring med å håndtere ADHD barn enn du gjør; deres råd er verdt å ta.

Finn et ADHD støttegruppe. Mange online støtte grupper er satt opp spesielt for foreldre til barn med ADHD. Deres medlemmer gi råd og støtte til hverandre, slik at du vet at du ikke er alene. Dette er ekstremt viktig, så mange foreldre føler seg skyldig fordi de tror de skal ikke føle seg frustrert over en tilstand barnet deres ikke kan kontrollere.

helle på din ektefelle. Når stressnivået har nådd sin topp, spør din ektefelle å ta foreldre tømmene for en stund slik at du kan ta en time for deg selv. Gå en tur eller en stasjon. Gå besøke en venn. Gjør alt du trenger å gjøre, så lenge du får vekk fra situasjonen for en stund. Dette gjør at du kan komme hjem uthvilt og klar til å håndtere en ADHD barn som ikke vil gå i dvale eller som heller vil snakke og kjøre enn å sitte og lese.

Skriv det ned. Hold en journal av situasjoner som oppstår, hvordan du håndterte dem, og resultatene. Dette kan virke unyttig, men det vil hjelpe ved å gi deg en guide til å følge og viser deg hva du kan prøve en annen måte neste gang situasjonen oppstår. Hvis du har funnet en teknikk som aktivert ADHD barn å forbli sittende gjennom middag, for eksempel, kan du se tilbake til din journal for å bruke det igjen neste kveld. Hvis du har funnet en måte å instruere ham til å ta ut søppel, og han gjorde det første gang, skriv det ned. Din journal kan også vise deg at du håndterer situasjoner bedre enn du tror du er.