Digidexo.com

Hva er Erytematøse Mucosa i endetarmen?

Hva er Erytematøse Mucosa i endetarmen?


Slimhinnene er en slim-sekresjon (smøring) membran som linjer i fordøyelseskanalen, inkludert tykktarm og endetarm. Endetarmen er siste stopp før avføring, det som er igjen etter fordøyelse, utskilles. Erytematøs mucosa oppstår når mucosa blir rød på grunn av økt blodstrøm, vanligvis som en del av en inflammatorisk prosess. Den vanligste typen av erytematøs slimhinnen i endetarmen, proktitt, kan være forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer, inflammatoriske tarmsykdommer, andre infeksjoner eller strålebehandling.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på erytematøst slimhinnene i endetarmen eller proktitt inkluderer en følelse av rektal fylde, haster og hyppig avføring, blødning fra endetarmen, blodig diaré, manglende evne til å ha avføring, smerter i endetarmen, smerter på venstre side av magen, utskillelse av slim gjennom endetarmen, smerter ved eliminering og en feber som varer mer enn to dager. Vanligvis proktitt symptomene ikke forverres med tiden.

Årsaker til Erytematøse slimhinnene i endetarmen

Seksuelt overførbare sykdommer som gonoré, genital herpes og klamydia og infeksjoner forårsaket ved å spise mat forurenset med salmonella, shigella og campylobacter kan forårsake proktitt ved irriterer slimhinnen i endetarmen. Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, irritabel tarm-syndrom, divertikulitt og andre inflammatoriske tarmsykdommer, kan også irritere kolon og rektum. Strålebehandling mot kreft i området av endetarmen kan føre til proktitt umiddelbart etter behandling, eller til og med år senere.

Diagnostisering Erytematøse slimhinnene i endetarmen

Innledende diagnostiske tester vil trolig inkludere en blodprøve og avføring for å se etter tegn på infeksjon eller betennelse. Legen vil trolig også utføre en kolonoskopi, hvor en tent omfang er satt inn i tykktarmen for å inspisere slimhinnen i endetarmen og tykktarmen. Under kolonoskopi en liten prøve av mucosal vev (biopsi) kan bli fjernet for videre analyse. Legen kan også ønske en abdominal røntgen eller en barium klyster røntgen av tykktarmen.

Behandling

Utgangspunktet steroider redusere symptomer på irritasjon i endetarmen. Steroider kan ikke brukes over lengre perioder på grunn av risikoen for osteoporose og andre bivirkninger. Paracetamol er nyttig for smerte. Aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan ikke tas fordi de kan irritere allerede betente membraner. Immunmodulerende medikamenter kan være foreskrevet for alvorlige symptomer. Disse stoffene dempe immunsystem respons og rolig slimhinneirritasjon. Eliminere matvarer som gjør symptomene verre. For alvorlig, svarer sykdom en kolostomi eller fjerning av tykktarmen kan være nødvendig.

Å leve med Erytematøse slimhinnene i endetarmen

Ofte er det ingen kur for denne tilstanden. Selv om infeksjon er årsaken, og det er behandlet på riktig måte, kan skade slimhinnene være permanent. Selv om symptomene har en tendens til å blusse opp med jevne mellomrom i stedet for å forbli konstant, flare-ups er uforutsigbare. Rådgivere og støttegrupper kan gi mestring og emosjonell forsterkning.