Digidexo.com

Lota Skin Disease

Det vitenskapelige navnet for Lota hudsykdom er Pinta, som er avledet fra spansk betyr malt eller flekket en. Det er ingen overraskelse da at Christopher Columbus 'skip, Pinta, som forlot Spania i august 1492 med kurs for Amerika, indikerer befolkningen omfang at denne sykdommen påvirker: Karibia og Sør-og Mellom-Amerika.

Symptomer på Lota

Blå, svart eller lyse flekker i mørk hudfarge mennesker av afrikansk avstamning og rosa, rød eller mørk-brune flekker i virkelig-complexioned individer er symptomatisk for Lota eller pinta. De misfarging er ikke-malign; men de er sannsynlig å få bredere ettersom tiden går og som stadier forhånd. Man kan ha primær, sekundær eller tertiær pinta med tilsvarende nivåer av alvorlighetsgrad. I tidlig stadium, kan en miniscule lesjon bli oppdaget på beina, og etter inkubasjon og rask spredning, kan bein regionene bli dekket. Sykdommen angriper små barn og de som på høyden av sårbarhet er små barn til 30 år gamle voksne. I alvorlige tilfeller oppstår skjemmende.

Forebygging av Lota

Den lota sykdommen er svært smittsom, så hudkontakt bør unngås. Prime bærere av Lota er insekter. Insekter overføre sykdommen og åpne huden for å motta bakterien. Med angrep av mygg og andre insekter i varmt klima, er lota tilbøyelige til å bli mye overført. I et slikt tilfelle, insektmidler, myggmidler eller vaksinasjoner er gjennomførbare forebyggende tiltak mot Lota. Noen ganger feilaktig hygiene resultater i og sprer Lota, så en god opprydding bør minimere, om ikke løse, problemet.

Behandling

De foreskrevne behandlinger for Lota er benzatin penicillin, erytromycin antibiotika og tetracyklin antibiotika. Doser av disse legemidlene kan snu betingelser i løpet av 24 timer. Visse såper som inneholder disse ingrediensene er også nyttig i å bli kvitt flekkene.

Andre relaterte hudsykdommer

Andre sykdommer som produserer de samme symptomene på Lota er syfilis og tinea versicolor. Misfarging av huden, kløe og utslett er vanlige dermal forhold som kommer med disse sykdommene. Årsaken til de streikende likheter ligger i roten årsaken, Treponema pallidum bakterien, som forårsaker syfilis. Yaws og bejel er andre hudlidelser som denne bakterien er ansvarlig. Tinea versicolor fører misfargede gjær-infiserte flekker i ansiktet, rygg, bryst, armer og nakke. Dens utbredelse er også i tropiske, brennende het klima.

Plassering av Lota

Lota er mer fokusert på landsbygda og fattige regioner i Sør-Amerika og Mellom-amerikanske land. Foreløpig er det ingen trussel av Pinta infeksjoner i USA. Fra 1950-tallet til 1980-tallet Lota infeksjoner var mer utbredt; har imidlertid forekomsten sunket dramatisk på grunn av utdanning og vaksinasjoner.