Digidexo.com

Hvordan Test for Amyloidosis

Amyloidose er en tilstand i hvilken en type protein som kalles amyloid fester seg på indre organer i hele kroppen. Amyloid protein er laget inne i benmarg og regnes som en unormal protein. Amyloidose er uvanlig, og kan påvirke mange ulike systemer i kroppen, inkludert fordøyelsessystemet, nervesystemet, nyrer, lever eller hjerte. Heldigvis kan tilstanden behandles med medisiner. Testing for amyloidose innbefatter å samle inn prøver av blod, urin og vev.

Hvordan Test for Amyloidosis

•  Utdanne deg selv om symptomene som er forbundet med amyloidose, og rapportere dem til legen din for videre diagnostisk testing. Amyloidose kan produsere forskjellige symptomer hos hver person, avhengig av området hvor proteinene har akkumulert. Symptomer er tretthet, å miste vekt raskt, diaré og nummenhet i hendene. Ankel hevelse, hjertearytmier og kortpustethet kan også være tegn på amyloidose.

Gi legen din med en urnine prøve. En ren fangst urinprøve kan avsløre høye nivåer av protein som er i tråd med amyloidose og kan bekrefte en diagnose.

Blodprøver kan vise en forhøyet nivå av unormale proteiner. Den Amyloidosis Foundation rapporterer at genetisk testing, kan også utføres via blod testing. Noen former for amyloidose er arvelig, og ser på blodet kan hjelpe forskere og leger bestemme hvilken type amyloidose du kan ha.

En biopsi av den mistenkeorganet kan gjøres. Vevsprøver kan bli tatt fra fettlaget i magen, huden, rektum eller beinmargen. Ifølge Mayo Clinic, er en biopsi den eneste definitiv måte som en diagnose av amyloidose kan bekreftes.