Digidexo.com

Kjerneicterus Diagnose

Kjerneicterus er hjerneskade forårsaket av gulsott. Det oppstår når nivået av bilirubin (en gul substans som produseres av røde blodlegemer når de brytes ned) er så høy at den beveger seg ut av blodhjernevevet. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, 60 prosent av babyer har gulsott, men bare de som ikke blir behandlet riktig utvikle kjerneicterus.

Tegn og symptomer

Kjerneicterus symptomer inkluderer gul hud innen 24 timer etter fødselen, gulfarging av øyne, problemer med å våkne, slapphet, svak eller limp utseende, skingrende og skingrende skrik, og feber. Et annet tegn på tilstanden er en baby som buer kroppen oppover mens du ligger i sengen på ryggen. Noen av disse tegn og symptomer trenger øyeblikkelig legehjelp.

Risikofaktorer

En baby med følgende risikofaktorer bør følges opp tettere for kernicterus: et søsken som hadde gulsott, blåmerker fra fødsel, for tidlig fødsel, problemer med matingen eller går på do i de første dagene etter fødselen, og gulsott stede i de første 24 timer etter fødselen. Spedbarn i Øst-asiatisk eller Middelhavet avstamning og de som er født av mødre med O blodtyper eller med RH-negativ faktor er også mer utsatt for tilstanden.

Diagnose

En gulsott bilirubin testen er utført på en nyfødt til å kontrollere nivåene av bilirubin i blodet. En lysmåler plassert på en babyens hode måler transkutane bilirubin nivåer. Hvis nivåene er høye, er blodprøver bestilt. En liten blodprøve vil bli tatt fra barnets hæl for å måle nivåer av bilirubin, eller total serum bilirubin, i blodet. Blodprøver vil bli gjentatt for å sjekke nivåer under behandlingen for å sikre nivåer faller til det normale.

Behandling

Kjerneicterus kan behandles med lysbehandling (fototerapi), hvor den blå fargen på synlig lys endrer et toksisk nivå av bilirubin til ikke-toksiske i blodet, noe som eliminerer den fra kroppen. En utskiftningstransfusjon kan også fjerne giftige bilirubin fra blodet.

Advarsel

Kernicterus.org sier at du aldri skal la leger forsinke behandling for å gjøre om en blodprøve. Behandlingen bør startes mens nye tester blir kjørt. Du bør heller ikke tillate dem å forsinke eller avbryte behandlingen for å fastslå risikoen for utveksling terapi. Isteden har forsøkene gjort mens barnet er under fototerapi lys. Nettstedet sier også det er viktig at leger sjekke en baby for tegn på kernicterus og stille en diagnose basert på de totale serum bilirubin nivåer, ikke indirekte nivåer. Leger bør også måle og sammenligne nivåer til time-spesifikke normer, fordi ulike nivåer som er aktuelle for spesifikke alderen babyer. Det er mye lettere å forebygge kjerneicterus enn å behandle den.