Digidexo.com

Bivirkninger av kjemoterapi for lungekreft

Lungekreft dreper flere mennesker i USA enn noen annen type kreft. Lungekreft dødsfall stiger de av bryst, tykktarm, prostata og lymfe kombinert. Men det er medisinske midler til å konfrontere lungekreft, og kjemoterapi er en av dem. Det kan være effektive og livsforlengende, men det kan også forårsake bivirkninger, inkludert håravfall og lave blodverdier, ifølge Mayo Clinic.

Lungekreft Chemo Drugs

Chemo, eller kjemisk terapi, kan bestå av ett stoff eller det kan være en kombinasjon av medikamenter. Generelt er det en to-stoff (eller flere) kombinasjon, i henhold til den elektroniske nettstedet Oncology kanal. Følgende liste over mest brukte chemo narkotika i behandling av lungekreft: Adriamycin, Gemzar, Ifex, Navelbine, Oncovine, Paraplatin, Platinol, Taxol, taxoter, VP-16 og Vepesid.

De vanligste bivirkningene

Ifølge American Cancer Society, de vanligste bivirkningene du kan oppleve mens du gjennomgår kjemoterapi kan inkludere: kvalme og oppkast, tretthet, hårtap, økt risiko for blåmerker og blødninger, samt infeksjon eller anemi. Men bivirkninger vil variere per person, og er bestemt av hvilke stoffer er (eller kombinasjoner) som anvendes, doseringsnivåer, så vel som andre faktorer, inkludert lengden og varigheten av behandlingen og generelle helse på tidspunktet for behandlingen.

Anemi

Kjemoterapi forårsaker ofte anemi (en reduksjon av røde blodlegemer i kroppen), i henhold til den elektroniske Oncology Channel nettside. Denne røde blodlegemer nedgang kan resultere i chemo-behandlet enkelte opplever kortpustethet, ekstrem tretthet og svimmelhet. Heldigvis finnes det reseptbelagte syntetiske hormoner (Procrit og Epogen), som kan stimulerer produksjonen av røde blodceller hos personer som opplever anemi på grunn av kjemoterapi.

Kombinasjon Chemo Effects

Mens de fleste av de giftige bivirkninger produsert av kjemoterapi kan håndteres, er noen fortsatt opplevd. En av disse er nøytropeni, som er reduksjonen av kroppens hvite blodceller. I tillegg er en annen bivirkning forårsaket av en kombinasjon av chemo medikamenter er trombocytopeni, som er reduksjon av blod-clotting blodplater. Uten en tilstrekkelig mengde blod-clotting blodplater, er kroppen vår ikke klarer å stanse blødninger i livstruende situasjoner.

Resistance Effect

Hvis en person har en historie med kjemoterapi, er sannsynligheten for at kjemoterapi som en aktuell kreftbehandling alternativet kanskje ikke så vellykket. Slike individer har vanligvis ikke svarer godt til mer kjemoterapi i henhold til den elektroniske Oncology Channel nettside. Denne bivirkning av cellegift motstand kan resultere i behov for å finne andre mulige behandlingsalternativer, muligens begrense en persons evne til å bekjempe lungekreft mer vellykket. Imidlertid kan nyere legemidler som Taxol og Hycamtin overveies i slike tilfeller.