Digidexo.com

Blodtransfusjon Sykdommer

En blodoverføring er en prosedyre administreres gjennom en intravenøs (IV) linje inn i en av blodårene til å erstatte blod tapt under en stor operasjon eller fra en alvorlig skade. Selv om det er mange blodbårne, transfusjon overfør og relaterte sykdommer, blodoverføringer er en rutinemessig medisinsk prosedyre med nesten 5 millioner amerikanere å ha en blodoverføring årlig.

Typer og Sykdommer

Det er tre typiske typer blodoverføringer: røde blodceller, blodplater og koagulasjonsfaktorer og plasma. Alle tre tjener ulike formål, men stiller samme risiko for spredning av en av de mange blodtransfusjon overførbare sykdommer som hepatitt B og C, HIV, nyttefartøy, cryoglobulinemia (unormale proteiner i blodet), borreliose, malaria og Chagas sykdom.

Betraktninger

De fleste blodtransfusjonsreaksjoner oppstår på grunn av feil på rad i samsvar mottakerens blod med det av blodet anvendes for transfusjon. Disse reaksjonene kan være mild eller alvorlig, men selv de milde reaksjoner kan være skremmende. Dersom en reaksjon finner sted, kan den transfusjon bli stoppet.

Tidsramme

Tidsrammen for fullblod være bruk er 42 dager. Etter at det "utløper" og blir ødelagt som om det ikke kan være sikker for bruk av pasienter. Blodet blir rutinemessig testet for vanlig kjente blodoverførbare sykdommer. Hvis en hvilken som helst sykdom er til stede, blir blodet kasseres og donor er varslet om at deres blod var ubrukelig.

Risiko

Blodoverføringer er ofte gitt som en livreddende tiltak og er ikke alltid valgfritt, gjør nytten større enn risikoen for å pådra en sykdom. Med fare for en i 563 000 for hiv, og 1 av 121 000 for kontrahering hepatitt C, de fleste ser nytten av transfusjons oppveier risikoen for å få en sykdom.

Advarsel

Selv om den fremgangsmåte for screening donert blod er blitt mer sofistikerte, er det fortsatt tilfeller hvor en utilbørlig kamp kan føre til komplikasjoner. Kløe, elveblest, pipende pust og feber etter en blodoverføring kan være et tegn på en mild reaksjon og kan resultere i kontrahering en blodoverføring sykdom. Diskutere eventuelle symptomer med en lege.