Digidexo.com

Hva er årsaken til Sleepwalking hos barn?

Hva er årsaken til Sleepwalking hos barn?


Sleepwalking kan være en skremmende atferd å være vitne til, spesielt hvis det er ens barn som vandrer rundt i huset. Det kan også være farlig. Barn kan falle ned trapper eller komme seg ut av huset og ikke vet hva de gjør. Sleepwalking har blitt studert i mange år, og det er noen kjente årsaker til sykdommen. Genetikk, modning problemer, stress og medisinske problemer kan alle være årsaker til søvngjengeri hos barn.

Genetikk

Det er veldig sterke bevis for at genetikk er en avgjørende faktor i søvne. Dersom en eller begge foreldre er søvngjengere, så er det svært sannsynlig at et barn kommer til å sleepwalk også. WebMD sier det er 10 ganger mer sannsynlig hvis en første-graders slektning sleepwalks at en person vil også vise symptomer på sleepwalking. Genetikk er den første og mest sannsynlige årsaken til denne lidelsen.

Anatomisk Modning

Som et barns kropp modnes, begynner hans eller hennes nevrologiske systemet også å modnes. Dette inkluderer systemet som styrer søvn funksjoner i hjernen. Noen ganger forskjellige deler av systemet modnes på ulike priser, og dette kan føre til symptomer på søvngjengeri. Kroppen må ha tid til å nå opp til de ulike systemene som er modning. Når disse systemene er tilbake på like fot, deretter søvngjengeri atferd vanligvis løser seg selv.

Stressfaktorer

Det er mange stressfaktorer som kan negativt påvirke et barns søvn. Å ha en full blære, i påvente av en kommende test eller søvnighet kan alle bidra til en søvngjengerepisode. Noen ganger hjelper det å finne ut hva som plager barnet til å fastslå hva som er årsaken til søvngjengeri. Noen ganger stressfaktorer vil være opplagt, men noen ganger vil de være mer vanskelig å peke ut. Likevel er det verdt etterforskningen om det betyr en solid natts søvn for søvngjenger.

Medisinske grunner

Medisinske grunner vanligvis ikke telle for mange søvngjengeri tilfeller, men det er noen. Unormal hjerterytme, søvnapné og feber har alle blitt kjent for å forårsake søvngjengeri. Noen medikamenter som beroligende midler, nevroleptika og antihistaminer kan også bidra til søvngjengeri. Noen psykiske lidelser som posttraumatisk stresslidelse, panikkanfall og flere personlighetsforstyrrelser kan være knyttet til søvngjengeri atferd også.