Digidexo.com

Heat Therapy for Cancer

Varmebehandling, også kjent som hypertermi eller thermotherapy, er en form for kreftbehandling kjennetegnet ved enten en intern eller ekstern eksponering for en substans som øker temperaturen av legemet. Ofte brukes i forbindelse med andre former for terapi, er det antatt at å heve temperaturen på det berørte området kan øke effektiviteten av både stråling og kjemoterapeutiske medikamenter, eller til og med redusere eventuelle tilknyttede symptomer på sykdommen. Noen mennesker reagerer positivt å varme terapi, men det er fortsatt betraktet som en alternativ form for behandling.

Lokalisert Heat Therapy

Med lokaliserte varme, blir bare en liten del av legemet forhøyet temperatur gjennom interne eller eksterne midler. Dette er ofte gjort gjennom radiofrekvens ablasjon, men legen din kan ansette mikrobølger eller ultralyd for å oppnå samme effekt. Når den eksterne tilnærming blir brukt, blir en serie av elektroder plassert like over det påvirkede området og energibølger slippes ut for å heve temperaturen i kreftvev.

Når den indre tilnærming blir brukt, blir en serie av ledninger eller sonder satt inn gjennom huden og direkte inn i kreftvev. Når ledningene er på plass, blir energi som sendes ut for å heve temperaturen av de unormale celler. Uavhengig av påføringsmetoden, er det antatt at anvendelse av varme (i overkant av 113 ° F) kan faktisk skade strukturene av disse kreftceller, noe som gjør dem mer utsatt for enten strålebehandling eller kjemoterapi.

Regional Heat Therapy

Regional varmebehandling brukes vanligvis i mer avanserte stadier av sykdommen, og en større del av legemet er forhøyet i temperatur. Og mye som lokaliserte varmebehandling, dette er modusen for behandling gjøres enten internt eller eksternt, avhengig av plasseringen av kreftvev. Den eksterne tilnærming til regional varmebehandling fungerer mye som lokaliserte terapi hvor en serie av elektroder plassert langs huden, men generelt som dekker et bredere område av kroppen, for å forhøye temperaturen og ødelegge kreftceller.

For interne, regionale varme terapi, er ledninger og sonder aldri brukt å heve kroppstemperaturen. I stedet er to teknikker for perfusjon anvendes, ofte sammen med en annen form for behandling. Den første er en metode for å trekke blod fra en del av legemet, hvor det er da oppvarmet og pumpet tilbake inn i det samme området. Ettersom blodet blir levert tilbake til det påvirkede området, er kjemoterapi-preparater administreres på samme tid, noe som øker deres effektivitet. Den andre er en metode hvor chemo stoffer er oppvarmet før injeksjon, for derved å heve temperaturen av de berørte kroppsdel ​​før kirurgisk fjerning av cancervev.

Whole-Body Heat Therapy

Selv om ikke så vanlig som enten lokalisert eller regional varmebehandling, kan noen mennesker trenger "hele kroppen" varme terapi, nemlig i langt mer avanserte stadier av metastatisk kreft. I denne modus for behandling, er hele legemet bringes til en temperatur på rundt 108 grader Fahrenheit til skade kreftcellene før administrering av stråling eller kjemoterapi.