Digidexo.com

Hvordan bruke Play terapi for å behandle autisme

Hvordan bruke Play terapi for å behandle autisme


For de fleste barna kommer spille naturlig, og det er en viktig del av et barns utvikling. For barn med autisme, morsomme aktiviteter som spill, tumbling og make-believe ofte har å læres. Spill terapi kan trekke autistiske barn ut og gi dem en måte å uttrykke seg, samtidig som de lærer viktige livsferdigheter. Les videre for å lære mer om hvordan du bruker spille terapi for å behandle autisme.

Bruksanvisning

Bruk manipulerende og utforskende lek å vise autistiske barn hvordan de skal samhandle med objekter og miljøet rundt dem. Hands-on, manipulerende spill, som for eksempel å sette sammen puslespill og stabling blokker, lærer autistiske barn om persepsjon og problemløsning. Utforskende lek, slik som å slippe en ball inn i et hull introduserer årsak og virkning, og hjelpemidler med sensorisk utvikling.

Unn autisme ved å engasjere barn i tumbling og fysisk aktivitet for å utvikle motoriske ferdigheter. Fysisk aktivitet kan også vise autistiske barn hvordan de kan påvirke gjenstander rundt seg og samhandle med andre.

Bruk rollespill og sosial lek å etterligne virkelige situasjoner. Barn med autisme kan lære om verden rundt dem ved å oppleve hvordan folk samhandler i en rekke sammenhenger, som for eksempel lærer og elev, eller kunden og kasserer. "Sosiale historier" og "scripting" kan utvikle språkferdigheter og lærer sosiale regler.

La autistiske barn lærer spill fra andre autistiske barn med integrerte spill, som utvikler sosiale samhandlingsferdigheter.

Oppmuntre autistiske barn til å delta i symbolske eller late spille. I symbolsk lek, kan barn late som et objekt er noe annet. For eksempel kan en tennisracket være en gitar, eller en hårbørste kan være en mikrofon. Symbolsk lek gjør at barn med autisme å utvikle tanker fleksibilitet.

6 Still barn i funksjonell lek, der et barn kan gi passende lydeffekter og reaksjoner for en leke eller gjenstand fra hverdagen. For eksempel kan barnet later til å ta en drink fra et glass, og tørk hans eller hennes munn. Funksjonell lek er der et barn imiterer hensiktsmessige eller tillærte reaksjonene.

Unn autisme ved å velge leker som vil gjøre en visuell effekt - lyse farger med en rekke former og teksturer kan bidra til å holde barna engasjert. Øke fysisk aktivitet med sklier, husker og spill som krever interaksjon, for eksempel fangst og tag. Bruk danse videoer og musikkinstrumenter for å oppmuntre til selvutfoldelse.

Struktur spilletid, slik at det er kontinuitet og repetisjon. Bruk kjente objekter, men introdusere nye materialer eller ulike typer leker for å holde aktiviteter følelsen spontan og morsom.

Tips og advarsler

  • Starte avspillingen terapi tidlig. Studier viser at jo tidligere et barn er utsatt for å spille terapi, jo mindre sannsynlig er hun å forbli sosialt isolert.
  • Hold play terapi morsomt og enkelt. Spill med oppnåelige mål kan gi autistiske barn med en følelse av prestasjon.