Digidexo.com

Årsakene til sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi, også kjent som sigdcelleanemi, påvirker de røde blodcellene. Sykdommen er arvelig og tilstede ved fødselen. Sigdcelleanemi er en kronisk og omfatter komplikasjoner, slik som organskade og vev og smertefulle episoder. Sigdcelle Sykdommen rammer i hovedsak svarte, men folk med asiatisk indisk, afrikansk, Middelhavet og Midtøsten herkomst er også berørt. I tillegg kan Latino amerikanere av Sør-Amerika, Karibia og Mellom-Amerika bakgrunn arve sykdommen. Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute (NHLBI), påvirker sigdcelleanemi ca 70.000 amerikanere.

Sigdcelle Trait Årsak

Sigdcelle egenskap har ingen symptomer. Personer med den egenskap har ingen helseproblemer. Ifølge Rednings Steps, det er en teori på hvorfor sigdcelle egenskap ble en genetisk mutasjon tusenvis av år siden: Den egenskap gir beskyttelse mot malaria. Så, personer med den egenskap hadde en økt sjanse for å overleve infeksjonen hvis de ble bitt av en mygg som gjennomføres malaria.

Foreldre

Selv om trekket er en god gen å ha, det skaper et problem når to egenskaper blitt en sykdom. Derfor, for å arve denne sykdommen, både av foreldrene dine må ha en sigdcelle egenskap. Ca 2 millioner mennesker i USA har sigdcelle egenskap, ifølge NHLBI. Som bryter ned til omtrent en av hver 12 svarte. Barn arver to kopier av hemoglobin-gen --En fra far og ett fra mor. To normale gener vil produsere hemoglobin A. Men hvis din mor og far har en hemoglobin Et gen og hemoglobin S genet - det unormale genet - sigdcelleanemi er en mulighet.

Typer av sigdcelle

Foruten den nedarvet unormal hemoglobin S, er det flere typer av den sigdcelleanemi. Personer som har HBSC form av sykdommen arve en normal genet og en unormal type hemoglobin C. Med HbS beta talassemi, barn arver en sigdcelle gen og ett gen for beta talassemi. Beta talassemi er en type anemi som kan føre til ekstreme helsemessige problemer.

Sjansene til Arv

Dine sjanser til å arve sigdcelleanemi avhenge av hvilke gener du mottar fra dine foreldre. Du har en 25 prosent sjanse for å arve to normale hemoglobingener hvis de begge har trekket. Du har en 50 prosent sjanse for å arve en unormal genet og en unormal genet, og du har en 25 prosent sjanse arve to unormale gener.

Hemoglobin

Hemoglobin er den jernrike protein i blodet som utfører to funksjoner: å sende oksygen fra lungene til resten av kroppen og gi blod sin røde farge. Med sigdcelleanemi, stikker hemoglobin sammen når den transporterer oksygen til kroppens vev. Siden hemoglobin klumper sammen, ligner det flytende fibrer og forårsake at de røde blodlegemer til å stivne. I stedet for en sirkel, ligner det en "C" eller sigd. Disse C-formede celler også holde sammen og bli fanget i blodårene.