Digidexo.com

Oxytetracyklin bivirkninger

Oxytetracycline er en resept antibiotika stoffet som har blitt solgt under Terramycin merkenavn. Medikamentet blir brukt til å behandle og forebygge bakterielle infeksjoner. Dette medisiner ikke er en effektiv behandling for virusinfeksjoner og andre ikke-bakterielle infeksjoner.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Ifølge Drugs.com, utslett, elveblest og andre alvorlige allergiske reaksjoner ble observert hos noen oxytetracycline pasienter. Kløe, tetthet i brystet og pustevansker har også forekommet.

Hevelse

Ifølge Drugs.com, noen mennesker klaget over hevelse i tunge, lepper og munn. Hevelse i ansiktet, hovne øyne og rødhet i øyet har blitt rapportert.

Gastrointestinale effekter

Ifølge Rxlist.com, kvalme og oppkast ble rapportert i noen tilfeller. Noen mennesker har opplevd diaré, anoreksi og andre gastrointestinale bivirkninger.

Andre effekter

Ifølge Rxlist.com har noen pasienter opplevde uvanlig foto når den utsettes for sollys eller nyretoksisitet. En misfarging av skjoldbruskkjertelen ble observert i noen tilfeller.

Forholdsregler

Ifølge Rxlist.com, kan det oppstå en permanent misfarging av tennene blant barn under en alder av 8 år. Dette stoffet kan overføres til fosteret når det tas av gravide kvinner.