Digidexo.com

Den beste maten for øynene

Den beste maten for øynene


Spise visse typer matvarer, i tillegg til å bli regelmessige øye eksamener, kan forbedre og bevare helsen til øynene dine. Mange av de matvarer som anses gunstig for dine øyne inneholde spesifikke vitaminer og mineraler som kan hjelpe menigheten av øyeproblemer og bremse utviklingen av aldersrelaterte øyesykdommer. The American Optometric Association anbefaler flere typer matvarer som kan fremme øyehelse.

Grønne bladgrønnsaker

Grønne bladgrønnsaker topper listen over beste maten for øynene. Disse grønnsakene, sammen med egg, inneholder lutein og zeaxanthin, næringsstoffer vist å redusere makuladegenerasjon og grå stær, to aldersrelaterte øyeproblemer.

Sink som en link til friske øyne

Sink bidrar i produksjonen av melanin, en beskyttende øye pigment. Sink finnes i meieriprodukter, slik som yoghurt, samt kjøtt, hele korn og bønner.

Omega-3 fettsyrer

Funnet oftest i fisk, inkludert laks, og fiskeolje, omega-3 fettsyrer spiller en viktig rolle i visuell utvikling og netthinnefunksjon. Best Health Magazine melder at disse syrer kan redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon.

Mat rik på vitamin E

For å beskytte øynene mot skader forårsaket av frie radikaler (ustabile molekyler som kan påvirke sunt vev), bør kostholdet inneholde mat rik på vitamin E, som for eksempel søtpoteter, nøtter (mandler er en god kilde) og forsterkede frokostblandinger.

Gulrøtter og syn: fakta eller fiksjon

Vil folk - og kaniner - har bedre syn hvis de spiser gulrøtter? Det er mulig, sier Dr. Amy Chow, OD Gulrøtter inneholder betakaroten, som leveren blir til vitamin A som deretter absorbert av netthinnens celler som gjør at du kan se.

Gulrøtter