Digidexo.com

Bivirkninger av Terramycin

Terramycin, eller Oxytetracycline, blir ofte gitt til pasienter som et alternativ til penicillin. Som penicillin, er Terramycin et bredspektret antibiotikum og brukes til å behandle en rekke forhold av lungebetennelse til rosa øye. Vanligvis gis oralt i pille eller flytende form, kan Terramycin også gis som en injeksjon i alvorlige tilfeller.

Gastric Problemer

Terramycin har vært kjent for å forårsake tap av matlyst, kvalme, oppkast og diaré i noen tilfeller. Ta kontakt med din lege hvis symptomer vedvarer.

Hudirritasjon

Terramycin kan føre en person til å være svært følsom for sollys. Langvarig eksponering for solen mens du tar Tetramycin kan forårsake alvorlig hudirritasjon. Utslett, kløe og peeling er vanlig, og kan se ut som en solbrenthet.

Hodepine

Hodepine er en sjelden bivirkning av Terramycin og er ofte utstilt hos pasienter som har utviklet et hudutslett.

Sjeldne bivirkninger

Andre sjeldne bivirkninger av Terramycin inkluderer øresus, anemi, tåkesyn, svimmelhet, væskeopphopning, lever eller nyre problemer, skjoldbruskkjertel problemer og ekstrem allergisk reaksjon.

Hos barn

Terramycin bør ikke gis til barn under 8, da det kan hemme vekst og føre til en alvorlig gulfarging av tennene.

Under graviditet

Terramycin er ikke ofte anbefales til bruk under graviditet, da det kan krysse morkaken til fosteret og forårsake problemer med bein og tenner utvikling.