Digidexo.com

Om Akupressur

Om Akupressur


Akupressur er en form for gammel kinesisk medisin som ligner på akupunktur med unntak av at nålene ikke blir brukt. Akupressur er basert på prinsippene om akupunktur; det er 14 meridianer --- eller kanaler --- som kjører hele kroppen. Disse kanalene, kjent i tradisjonell kinesisk medisin (TCM) som tsubos, tillate elektromagnetisk energi til å sirkulere gjennom våre systemer.
Når visse områder av disse meridianene bli blokkert av stress eller sykdom, kan de punkter langs dem som er nær overflaten av huden (kjent som akupunkturpunkter eller trykkpunkter) bli manipulert av en finger, knoke eller liten gjenstand, for å åpne disse og tillate energi --- eller Qi (ellers kjent som chi), blod og væske å strømme fritt igjen, noe som antas å lette helbredelse.

Historie

Den mest vanlig holdt teori om opprinnelsen til akupressur og akupunktur er at mer enn 5000 år siden, da kriger ble utkjempet med piler og spyd, soldater opplevde helbredelse av kroniske plager etter å ha blitt truffet i visse flekker på kroppen sin.
I de følgende århundrer, vismenn og medisinmenn var i stand til å kartlegge plasseringen av de mest effektive akupunkturpunkter. Den Nei Ching klassiker på indremedisin, antas å ha blitt skrevet under keiser Huang Ti regjeringstid mellom 2697 og 2596 f.Kr., er den eldste dokumenterte teksten om emnet.
Akupressur og akupunktur ble ikke brakt til den vestlige verden inntil det 17. århundre da kristne reiste til Østen for å konvertere den kinesiske og kom tilbake med informasjon om utrolig healing som et resultat av acupoint terapi.

Funksjon

Akupressur kan brukes til å behandle mange vanlige plager som hodepine, kvalme (fra graviditet, reisesyke og til og med kreft behandlinger) og menstruasjonssmerter. Akupressur er vanligvis administreres av en akupunktør, men fordi det er en relativt enkel teknikk for å lære, akupunkturpunkter kan bli massert av noen midt i sitt eget hjem. Selvfølgelig, vil resultatene variere som en akupunktør er høyt utdannet til å gjøre denne typen behandling.
Det er ca 365 helbredende akupunkturpunkter. Når riktig punkt finnes, er fast trykket i 30 sekunder til to minutter --- noen ganger masserer i små sirkler, avhengig av sykdom --- deretter trykket reduseres gradvis i ytterligere 30 sekunder.

Effekter

Etter akupressur behandling, kan pasienten oppleve sårhet på akupunkturpunkter samt ørhet eller svimmelhet. Disse effektene er normal, ikke utgjør noen fare, og er midlertidige. Sprek akupressur, særlig når det gjøres innenfor Shiatsu metode for massasje, kan føre til blåmerker, spesielt hos personer som er disponert til blåmerker lett. Totalt sett bivirkninger av akupressur er svært sjeldne.

Fordeler

Akupressur gir mange fordeler, blant annet lindring av ulike smerter og plager, bedre sirkulasjon av blod og væske og en økt følelse av velvære. Det er også antatt at bruk av akupunkturpunkter øker effektiviteten av immunsystemet og tilbyr sine brukere et høyere energinivå og lavere angst.

Advarsel

Akupressur er trygt for de fleste, men hvis du har alvorlige symptomer på sykdom bør du konsultere legen din først. De med en hjertesykdom bør ikke bruke acupoint terapi og bare enkelte punkter bør brukes på kvinner som er gravide. Ikke utfør akupressur på områder av huden som er forslått, Opprevne eller har noen avvik som en føflekk eller vorte.