Digidexo.com

Anti-goitrogenic Diet for Hypotyreose

Goitrogens er matvarer som undertrykke skjoldbrusk-funksjonen ved å forstyrre opptaket av jod. Hos friske mennesker, forbruker slike matvarer er helt trygt og ikke fører til skjoldbrusk sykdom. Men hvis du allerede har en skjoldbrusk tilstand, kan det hende du må endre mengden og formen av disse matvarene i ditt daglige kosthold.

Betraktninger

Hvis du er en skjoldbrusk pasient, bør du alltid sjekke med legen din før du gjør noen plutselige eller store endringer i kostholdet ditt, siden disse endringene kan påvirke dosen av skjoldbrusk medisiner. Selv om personer med stoffskiftesykdommer trenger å være bekymret goitrogenic matvarer, de fleste av disse er også blant de sunneste matvarer generelt med anti-kreft og anti-inflammatoriske egenskaper, så du bør ikke unngå dem helt. Det er overdreven bruk av slike matvarer som kan utløse eller forverre en skjoldbrusk problem. Derfor må du alltid sørge for at kostholdet ditt inneholder en rekke matvarer, og du trenger ikke spise det samme om og om igjen. En annen praktisk tips er at matlaging kan inaktivere goitrogenic isoflavoner (som vanligvis finnes i soya matvarer) og goitrogenic isotiocyanater (funnet i cruciferous grønnsaker). Faktisk kan med en korsblomst vegetabilske som brokkoli, så mye som en tredjedel av den goitrogenic substans deaktiveres når brokkoli er kokt i vann.

Goitrogenic Foods Spis med måte

Den første kategorien av goitrogenic matvarer for å vurdere er soyaprodukter. Dette er en vanskelig kategori for å overvåke, siden soya er skjult i mat etiketter som teksturert vegetabilsk protein (TVP) og andre varianter. Heldigvis kan du blant annet slå av goitrogenic aktivitet av soya isoflavoner ved å tilberede mat eller ved å spise gjærede soyaprodukter som tempeh, soyasaus, miso og natto. Du kan også redusere goitrogenicity av soya ved å koble den med produkter som inneholder jod som kombu eller nori tang.

En annen goitrogenic kategori av matvarer er de fra Brassica familien, inkludert mange av de cruciferous grønnsaker: brokkoli, blomkål, rosenkål, bok choy, kål, sennep, grønnkål, neper, kålrabi, kålrot og raps (rapsolje).

Gluten er en annen familie av matvarer for å se på. Gluten følsomhet bidrar til en rekke autoimmune sykdommer inkludert autoimmune thyroid sykdom. Hvis du har Hashimotos Thryoiditis, kan du vurdere å begrense eller unngå helt glutenholdige matvarer som hvete, bygg og rug. Du kan selv trenger å bli screenet for cøliaki, siden det er en grunn til pasientene fortsetter å ha hypothyroid symptomer på tross av høyere doser av skjoldbrusk erstatning hormon.

Det er en diverse gruppe av matvarer som har en liten goitrogenic komponent, og igjen, disse matvarene har viktige vitaminer og mineraler, så i stedet for å eliminere dem helt, spiser dem i moderasjon. De omfatter pinjekjerner, peanøtter, hirse, fersken, jordbær, reddiker, spinat og sennep.