Digidexo.com

Gamle behandlinger for Manic Depression

Gamle behandlinger for Manic Depression


Eldre behandlinger for manisk depresjon er like gammel som begrepet manisk depresjon. Noen av de eldre behandlinger er fortsatt gunstig for visse grupper av personer som lider av manisk depresjon, som nå kalles bipolar lidelse. Det er flere årsaker til manisk depresjon, og en rekke forskjellige medikamenter på markedet som har vist seg nyttige i behandlingen av stemningslidelser denne deaktiveringen. Noen av de første og eldste behandlinger er fortsatt blir brukt for å kontrollere og minske symptomer på mani, og depresjon.

Historie

Manisk depresjon er en periodisk nevrotransmitter ubalanse. Nevrotransmittere er kjemiske budbringere som regulerer humør og kognitiv funksjon dypt inne i hjernen. Manisk depresjon er en bryter fra ekstremt høye eller agiterte mood states for lave eller nedstemthet stater med perioder med normal stemning i mellom. Denne lidelsen kan variere fra mild til alvorlig invalidiserende, og er ofte kjent for å skape kaos i personlige, økonomiske og arbeidslivet.

Discovery

Den første medikament som brukes i behandling av manisk depresjon ble oppdaget ved et uhell. Lithium var brukt som en salt erstatning for hjertepasienter, og leger bemerket at litium produsert en beroligende effekt i denne gruppen av pasienter. Forskere senere teori om at litium kan være fordelaktig for psykiatriske pasienter som led av opphisset mani. Derfor ble den første behandling for manisk depresjon oppdaget.

Eldre medisiner som brukes

I tillegg til litium, som er et naturlig forekommende salt, andre medikamenter ble senere utviklet for å hjelpe i behandlingen av manisk depresjon. Denne klassen av medisiner ble stemplet som neuroleptika eller antipsykotisk medisinering. Noen av de første antipsykotiske medisiner inkluderer Thorazine, Haldol, klozapin Prolixin, Navane og Mellaril. Selv om disse stoffene hjalp de positive symptomene på bipolar, inkludert hallusinasjoner og vrangforestillinger, bivirkningene var tyngende og farlig. I tillegg ble anti-anfall medisiner som Depakote hell brukes i behandling av manisk depresjon. Litium og Depakote er fortsatt foreskrevet i dag.

Advarsel

Mange av de alvorlige bivirkningene som plager disse eldre klasser av medikamenter inkluderer muskelstivhet, smertefulle muskelkramper og ukontrollerbare ansiktsbevegelser som kalles tardive dyskinesier, noe som ofte førte til varig uførhet. På grunn av den alvorlige bivirkning profilen av den eldre klasse av antipsykotiske medisiner, er de vanligvis ikke er foreskrevet for behandling av manisk depressiv lidelse på dette tidspunktet.

Betraktninger

Hvis du eller en du er glad i er å ta en av de eldre klasser av medisiner for manisk depresjon, se helsepersonell for lovende nye alternativer.