Digidexo.com

Løsninger for å fibroid fjerning

Løsninger for å fibroid fjerning


Fibroids er ikke-kreftsvulster, eller svulster, som kan utvikle seg på flere steder på eller i livmoren. De er også kalt livmor fibroids. I de fleste tilfeller, fibroids er harmløse og ikke krever behandling. Men hos noen individer de forårsaker alvorlig ubehag eller symptomer som presenterer et medisinsk nødstilfelle. Det finnes flere løsninger tilgjengelig for å fjerne muskelknuter i disse forholdene.

Grunner for Fibroid fjerning

Ifølge Mayo Clinic, symptomer som kan utløse fibroid fjerning inkluderer smertefulle eller ekstremt tunge perioder, blødning eller blødning mellom perioder, vedvarende bekkensmerter, problemer med å tømme tarmer eller blære, og smerter under samleie. Hvis du opplever skarp, plutselig bekkensmerter eller alvorlig blødning, kan det hende du trenger rask eller nødsituasjon fjerning av din fibroids.

Myomektomi

Legen din kan velge å fjerne fibroids med en kirurgisk prosedyre som kalles en myomektomi. Avhengig av dine behov, kan denne operasjonen utføres på flere forskjellige måter. Under en laparoskopisk myomectomy, vil legen sette inn et lite kamera gjennom et lite snitt i magen og bruke en medfølgende ekstern skjerm for å vise livmor. Han vil da sette inn spesialiserte instrumenter gjennom andre små snitt og fjerne fibroids. Vanligvis er du en kandidat for en laparoskopisk prosedyre hvis fibroids er små, eller om bare et fåtall av dem er til stede.

Hvis din fibroids er plassert inne i livmoren din, kan kirurgen fjerne dem i en prosedyre som kalles en hysteroskopisk myomektomi. I denne teknikken, en tynn, hul omfang kalles en hysteroscope settes inn i livmoren gjennom skjeden og livmorhalsen. Din kirurg vil da fjerne fibroids gjennom det indre av hysteroscope. Hvis din fibroids er store, dype eller mange, kan kirurgen utføre en underlivs myomektomi. I denne prosedyren, er et åpent snitt gjort i magen for å tillate direkte fjerning av din fibroids. Vær oppmerksom på at din fibroids kan returnere etter en myomektomi er utført.

Hysterektomi

Hvis du lider av tilbakevendende fibroids og er forbi fertil alder - eller ikke ønsker å få barn - kirurgen kan fjerne fibroids gjennom en kirurgisk teknikk som kalles en hysterektomi. I denne prosedyren, er hele livmoren fjernet sammen med tilhørende fibroids. I noen tilfeller, er fjerning av eggstokkene også indikert, men dette er vanligvis ikke nødvendig. Som regel er hysterektomi den eneste måten å garantere din fibroids vil ikke komme tilbake.

Nonsurgical Solutions

Det er også mulig å ødelegge eller krympe fibroider uten å ha dem kirurgisk fjernet. En metode for å oppnå dette målet kalles myolyse, som bruker laser eller elektrisk strøm til å ødelegge dine eksisterende fibroids og begrense deres blodtilførsel. Hvis din fibroids forårsake unormal blødning, kan legen anbefale en teknikk som kalles endometrial ablasjon, som bruker elektrisk strøm, mikrobølgeovn eller varmt vann for å ødelegge din livmorslimhinnen og redusere eller stoppe menstruasjonsblødning. Legen kan også anbefale fokuserte bursts av høy-energi ultralyd bølger for å ødelegge din fibroids fra utenfor kroppen din. Rådfør deg med lege eller kirurg for å lære mer om disse kirurgiske behandlingsalternativer.