Digidexo.com

Kvinne gjær infeksjon symptomer

Symptomer på en gjær infeksjon varierer fra en kvinne til en annen. Noen kan være så mild at de går ubemerket, mens andre kvinner opplever ekstremt ubehag. De kan også etterligne symptomer på andre typer gynekologiske lidelser og seksuelt overførbare infeksjoner som krever en leges behandling. Før du forsøker å behandle symptomer på en gjær infeksjon selv, sørge for at dette er kilden til ubehag.

Hva er gjær infeksjoner?

Gjær infeksjoner er svært vanlig hos kvinner, og ifølge Mayo Clinic, vil tre av fire kvinner får minst en på et tidspunkt i livet. Soppen er ansvarlig for gjær infeksjoner kalles Candida albicans, som er til stede på kroppen i små mengder. Soppen trives i mørke og fuktige deler av kroppen, så som munnen, vagina og tarmkanalen. Når eksterne endringene føre til en overvekst av Candida albicans, kan sluttresultatet bli en vaginal gjær infeksjon. Noen av faktorene som kan føre til gjær overvekst inkludere visse orale medisiner, for eksempel antibiotika, steroider og p-piller; ukontrollert diabetes; hormonelle endringer knyttet til graviditet og overgangsalder og en deprimert immunsystem.

Vanlige symptomer

De mest vanlige symptomene forbundet med hunn gjær infeksjoner inkluderer brenning, kløe og smerte i og rundt skjeden. Det kan være brennende mens urinering og følsomheten til vulva regionen ved berøring. Mange kvinner merker en tykk, hvit utflod som ligner cottage cheese og har en brød-aktig eller "yeasty" lukt.

Se din lege

Andre typer vaginitis omfatter symptomer som ligner de som er angitt i en gjærinfeksjon - som gjør noen seksuelt overførbare sykdommer, slik som chlamydia og gonoré. Hvis dette er første gang du har opplevd symptomer på en gjær infeksjon, eller hvis du ikke er sikker på at du har en, se en lege før du prøver å self-godbit. Det er mange over-the-counter behandlinger som løser gjær infeksjoner, men hvis du har en annen type infeksjon, kan symptomene bli verre og den underliggende årsaken kan være vanskeligere å behandle.

Behandling av kvinner gjær infeksjoner

Når det gjelder behandling av gjær infeksjoner, kvinner har en rekke alternativer. En lege kan forskrive en oral medisin som heter Diflucan som vil løse en gjær infeksjon uten bruk av en aktuell soppdrepende behandling. Men det finnes medisiner som kan finnes på de fleste apotek, apoteker og dagligvarebutikker som kommer i ett-, tre-og syv-dagers behandlingsregimer. Noen av merkenavn inkludere Monistat, Vagistat eller Gyne-Lotrimen, som selges i krem, stikkpiller eller tablett form. Disse er vanligvis satt inn i vagina, og om natten kan være rotete følgende dag. Mange kvinner velger å bære truseinnlegg, mens behandling av en gjær infeksjon.

Andre måter å lindre symptomer

De fleste aktuelle soppdrepende medisiner gi hensiktsmessig avlastning for irriterende gjær infeksjon symptomer som kløe og svie. Men, påpeker Mayo Clinic at mange over-the-counter aktuelle behandlinger selges med en beroligende krem ​​som kan brukes til det ytre området av kjønnsleppene for å redusere betennelse. Alternativt, hvis en gjær infeksjon er spesielt alvorlig, kan påføre et kjølig, fuktig vaskeklut til genital området gir et mål på midlertidig lindring til aktuelle behandlinger trer i kraft.