Digidexo.com

Hvorfor er funksjonen av fordøyelsessystemet viktig?

Hvorfor er funksjonen av fordøyelsessystemet viktig?


Fordøyelsessystemet er kroppens energi kraftverk og derfor av avgjørende betydning for din helse og velvære. Kroppen krever næringsstoffer for å fylle drivstoff på hver handling, og at drivstoffet kommer hovedsakelig fra maten du spiser.

Identifikasjon

Fordøyelsessystemet er egentlig ett langt rør kalt fordøyelseskanalen, som starter på munnen og slutter ved anus. Fordøyelsesprosessen tar inntatt mat og forvandler det til næringsstoffer, og deretter den ubrukte avfallsprodukt slippes.

Chewing

Tygging er viktig fordi spytt inneholder enzymer som faktisk begynner fordøyelsen. Tenner også hjelpe på fordøyelsen ved gnashing matvarer inn i en semi-flytende form.

Næringsstoffer

Du får energi og næringsstoffer fra maten du spiser. Før tynntarmen kan absorbere næringsstoffer molekyler, mat må brytes ned mekanisk og kjemisk omdannet til enklere former.

Magen kjemi

Veggene av magesekken er belagt med slim på grunn av enzymer og syrer i magen. Denne svært surt miljø er nødvendig for å drepe bakterier og bryte ned protein molekyler for fordøyelsen.

Avfall

En av de viktigste funksjoner av fordøyelsessystemet er eliminering av avfall. Noen av maten du spiser ender opp som ufordøyelig fiber som forlater kroppen som avføring.