Digidexo.com

Alzheimers sykdom Aktiviteter

Alzheimers sykdom Aktiviteter


Over 25 millioner mennesker verden over lever med Alzheimers sykdom. Bringe aktiviteter til de som lider brightens dagen og gjør livet enklere for sine omsorgspersoner.
Aktiviteter holde deres sinn og kropp så skarpt som mulig på en morsom måte hvis riktig gjort.

På grunn av hjerneskade, kan personer med Alzheimers sykdom viser upassende oppførsel. De kan vise tegn på depresjon. Gjøre dem lykkeligere med aktiviteter. Kort sagt bedre livskvaliteten for dem som lever med Alzheimers sykdom.

Hvorfor Aktiviteter

Aktiviteter er viktig for personer med Alzheimers sykdom fordi de engasjere seg i aktiviteter holde på sine resterende kognitive ferdigheter lenger ifølge Dr. Paul Raia, direktør for Patient Care and Family Support av Alzheimers Association, Massachusetts kapittel. Kognitive ferdigheter omfatter hukommelse, logisk tenkning, konsentrasjon, resonnement, persepsjon og intuisjon. Aktiviteter gir mental stimulering og reminiscing muligheter. Aktivitetene gir de med Alzheimers sykdom en følelse av formål og selvtillit verdt. Personer med Alzheimers sykdom som er involvert i aktiviteter har mindre problematferd og sove bedre om natten. Aktiviteter gir en sosial uttak. Sosialt samvær kan bremse utviklingen av Alzheimers sykdom i henhold til Rush Minne og aldring prosjektet studien.
Fordi suksess på aktiviteter forbedrer humøret til mennesker med Alzheimers sykdom, depresjon er mindre sannsynlig.

Hvilke aktiviteter

Den type aktiviteter som personer med Alzheimers sykdom gjøre avhenger av deres interesser, fortid og nåtid, og deres ferdighetsnivå. Enkle korte aktiviteter er best. Det er best å ha en daglig rutine som har mye rom for fleksibilitet.

Engasjere personen i aktiviteter som bruker livsferdigheter av tidligere jobber han eller hun kan ha hatt. For eksempel, hvis personen var en husmor, kan hun nyte folding klær, sette på bordet, eller forbereder enkle retter. Delta i fysiske aktiviteter expends energi. Vi alle ha nytte av å være ute i den store utendørs. Solskinnet, luktene, lydene bringer tilbake gode minner. Sunshine er en kilde til vitamin D. Artikkelen, "Does Vitamin D redusere risikoen for demens?" av William B. Grant, Ph.D. publisert i Journal of Alzheimers Disease i mai 2009, drøfter hvordan passende nivåer av vitamin D ytelses personer med Alzheimers sykdom.

Sang er bra for lungene. Personer med Alzheimers sykdom synge ordene til kjente sanger selv om de ikke kan snakke noe annet.
Mange folk med Alzheimers sykdom liker å se en musikalsk program, video eller film som de kan synge sammen med. De trenger noen som kan sette i gang å synge.
Enkle kunst og håndverk prosjekter er et godt utløp for selvutfoldelse.
Spille enkle tilpasset kortspill forbedre hukommelsen.
Resitere kjente bønner og religiøse sanger rolige mennesker med Alzheimers sykdom hvis religion interesserte dem i det siste.
Ser vi på familiebilder eller bilder av babyer eller dyr er en hyggelig aktivitet i tillegg.

Implementering Aktiviteter

Aktiviteter må være suksess orientert og fiasko gratis. Sviktende på en aktivitet er ikke et alternativ for personer med Alzheimers sykdom. Ikke spør, "Vet du hvem jeg er?" I stedet introdusere deg selv.
Bryt aktiviteter ned i små skritt. Gi retninger ved hjelp av enkle korte setninger. Gjenta instruksjonene på samme måte, eller enklere hvis det er nødvendig. Siden oppmerksomhet spenn er korte, arbeide med prosjekter over flere dager.
Tilpasse og endre vanskelige aktiviteter de kan ha hatt.
Kompliment ofte.
Aldri krangle.
Vær tålmodig.

Tast deres virkelighet. Her er et eksempel: Hvis personen mener sin 1980 og hun er seksti år gammel, da, for øyeblikket, er det 1980, og hun er seksti år gammel. Du kan ha noen gode diskusjoner med henne om denne tidsperioden.
Gi visuelle, gestiske eller verbale hint om hvordan man skal gjøre en bestemt aktivitet, hvis det er nødvendig.
Gå med strømmen og har en backup aktivitet i tankene. På grunn av uforutsigbare atferd og varierende stemninger en planlagt aktivitet kan mislykkes.
Utnytte voksen barnehage. De gir meningsfulle aktiviteter og gi deg en sårt tiltrengt pause.