Digidexo.com

Hva er behandlingen for bendelorm?

Hva er behandlingen for bendelorm?


En bendelorm er en parasitt som kan hjemsøke fordøyelseskanalen hvis du spiser mat eller drikke vann som er forurenset med larver eller egg. Du vil ikke sett mange symptomer, selv om National Institutes of Health sier at du kanskje legge merke til stykker av voksne bendelorm i avføringen. Ellers kan du føle deg svak og kvalm og har diaré og magesmerter. Du kan også gå ned i vekt fordi du ikke er absorberende nok ernæring. Hvis du mistenker at du er infisert, kan legen forskrive en passende behandling.

Formål

The Mayo Clinic sier at det viktigste formålet med bendelorm behandling er å drepe og oppløse voksne bendelorm i tarmen. Medisiner er ikke absorberes godt av fordøyelsessystemet, slik at de ikke dreper eggene. Under behandlingen, må du være forsiktig så du ikke reinfest deg med noen av eggene du fordrive fra kroppen din.

Medisinering

Legen din vil behandle en bendelorm infestation med medisiner som er giftig for ormen. Ifølge Mayo Clinic, de mest brukte stoffene er praziquantel og albendazole. Legen velger den beste stoff basert på de arter av bendelorm og plasseringen av infeksjonen. The Mayo Clinic sier at medisiner effektivt kvitte seg med bendelorm infestations 95 prosent av tiden.

Time Frame

Når du er ferdig å ta medisinen, legen vil sjekke en avføringsprøve i løpet av de neste ett til tre måneder. Tidsrammen vil avhenge av de spesielle artene som du ble smittet. Hvis behandlingen var vellykket, vil det ikke være noen påvise proglottids (ormen segmenter), larver eller egg i utvalget. Hvis legen finner noen tegn på at du fortsatt er infisert, vil hun sette deg tilbake på medisinering.

Anti-inflammatoriske

Hvis du har en alvorlig bendelorm infestation som ble forårsaket ved å spise egg i stedet for larver, kan det flytte til kroppens vev utenfor tarmen. Dette kan føre til at du utvikler cyster. Hvis dette skjer, kan legen din gi deg en anti-inflammatorisk steroid sammen med bendelorm drepende medisiner. Den steroider vil kontrollere en hevelse forårsaket av cyster.

Kirurgi

Når en bendelorm infeksjon forårsaket av ormen egg som har blitt inntatt sprer seg, kan cyster noen ganger utvikle seg i viktige organer som lungene eller leveren. Dette kan bli en livstruende tilstand som krever kirurgi for å fjerne cyste. I de verste tilfellene, sier Mayo Clinic at pasienter noen ganger krever en organtransplantasjon hvis skaden er for alvorlig til å korrigere.

Advarsel

Bendelorm er spredt veldig lett, så du må være forsiktig for ikke å reinfect deg selv mens du er under behandling. Vask hendene hver gang du bruke toalett og før du spiser. Bruk varmt vann og såpe, og skrubb dem grundig.