Digidexo.com

Hva gjør en balansert diett består av?

Et balansert kosthold er viktig for en sunn livsstil. For å oppnå en balansert diett, må du spise fra hver av de matvaregruppene som finnes i USDA mat pyramide. Hver av anbefalingene nedenfor er basert på voksne forbruker 2000 kalorier per dag diett.

Vegetabilsk Gruppe

Sikt på 2,5 kopper grønnsaker daglig. Prøv å variere hvilke typer grønnsaker du spiser. Hvis du ikke liker å spise grønnsaker, produkter som inneholder 100 prosent vegetabilsk juice teller mot dette målet.

Frukt-konsernet

Prøv å konsumere to kopper frukt per dag. Dette kan også komme fra produkter som inneholder 100 prosent fruktjuice.

Korn Gruppe

USDA anbefaler forbruker 6 oz. av korn daglig. Minst 3 oz. bør komme fra hele korn produkter som hele hvete brød og pasta, brun ris og havregryn.

Melk Gruppe

Den kalsium i melk er en essensiell del av et balansert kosthold. Melkeprodukter som ost og yoghurt også telle mot melk mål. Mål for 3 kopper melk eller andre meieriprodukter daglig.

Kjøtt og Bean konsernet

Kjøttet og bønner gruppen omfatter også fisk, nøtter og frø. Prøv å spise en kombinasjon av hver av disse matvarer i løpet av uken. Strebe etter 5.5 oz. dag fra kjøttet og bønner kategori.

Olje-konsernet

Oljer spille en viktig rolle i næringspyramiden, fordi de tillater oss å konsumere umettet, eller sunt, fett. USDA anbefaler 6 ts. av olje daglig. Det er også visse matvarer som teller mot din olje mål som for eksempel mandler, laks og avokado.