Digidexo.com

Bivirkninger av Chocolate Soy Milk

Bivirkninger av Chocolate Soy Milk


Soyamelk er en deilig alternativ til kumelk. Det er populært blant veganere, vegetarianere eller de som bare ønsker å kutte ned på eller erstatte melkeprodukter i kostholdet. Soyamelk er tilgjengelig i et bredt spekter av smaker, inkludert kaffe, grønn te, vanilje og sjokolade. Men uansett smak du liker, være oppmerksom på at for mye kan føre til problemer.

For kvinner og menn

Soyamelk inneholder et stoff som heter isoflavoner, som kan føre til sykdommer som brystkreft. Hos kvinner kan soyamelk også bidra til livmorkreft. Et annet potensielt problem er infertilitet. Soyamelk kan føre til uregelmessigheter i skjede, uregelmessigheter som kan til slutt hemme evnen til å få barn. Hannene kan bli negativt påvirket av det høye nivået av phytoestrogen i soyamelk. Phytoestrogen kan senke testosteron og lavt testosteronnivå kan føre til økt risiko for osteoporose og hjerte-og karsykdommer, nedsatt sexlyst, tretthet, tap av muskelmasse og vektøkning. Soyamelk kan også påvirke sædproduksjonen.

For barn

Læring lidelser inkludert dysleksi og ADHD (ADD) har vært knyttet til et mineral som heter mangan, som er til stede i soyamelk på mye høyere nivå enn i morsmelk eller kumelk. Soyamelk kan også påvirke bukspyttkjertelen, som fører til vekst problemer. Østrogen i soya melk kan være skadelig for babyer, og phytoestrogen kan føre til for tidlig pubertet hos ungdom. I tillegg folk som har astma, en betennelse i lungene som påvirker om lag syv millioner barn, er utsatt for kroniske smerter forårsaket når protein-hemmere i soyamelk blokkere aktiviteten til enzymer som hjelper fordøyelsen av protein.

For All

Svelging av soyamelk kan føre til utallige andre problemer som rennende nese, alvorlig akne, mageproblemer, tretthet, feber, eksem og tett nese. Phytic syrer i soyamelk kan redusere opptaket av enkelte vitaminer og mineraler, og isoflavoner kan forårsake kreft som skjoldbrusk kreft og leukemi. Soyamelk inneholder høye nivåer av aluminium, som kan ta en toll på nyrer og nervesystem, bremse pulsen og forårsake svimmelhet og kvalme. Anafylaktisk sjokk og vanskeligheter med å svelge kan forekomme i sjeldne tilfeller. Soyamelk kan også påvirke søvnsyklus.