Digidexo.com

Bilateral Knee Effusion & Physical Therapy

Vann på begge knær, eller bilateral kne effusjon, er en vanlig lidelse ofte forårsaket av traumer eller overforbruk av felles. Fysisk behandling er en effektiv metode for lindring for effusjon, men det kan være vanskeligere når begge lemmer er involvert. Terapi fokuserer på å opprettholde passende utvalg av bevegelse og minimere betennelse i kneet. Med riktig terapi, kan komplikasjoner som ligner på artritt unngås senere i pasientens liv.

Initial Therapy

Ifølge Mayo Clinic, fokuserer behandling for vann på kneet på å behandle den underliggende sykdom eller skade. For eksempel, kan årsaken til effusjon være et tidligere tilfelle av osteoartritt, gikt eller infeksjon. Som et resultat, må behandling først fokusere på å lindre ubehag og smerte forbundet med hovne ledd, via manuell terapi og mobilisert. Øvelser med fokus på ROM opprykk, for eksempel hæl lysbilder eller knefleksjon, kan også innføres tidlig i terapi. Avhengig av årsaken til effusjon, kan pasientene må bære en kne spenne eller bruke krykker mens du går, spesielt hvis begge knærne er berørt.

Mid Therapy

Vektbærende øvelser for å bidra til å fremme fortsatt range-of-motion forbedring og muskel styrke vil bli gjennomført senere i terapi. Ifølge American Academy of Family Physicians, vil diagnosen bak årsaken til kneet effusjon i stor grad påvirke de neste trinnene i terapi. For eksempel, hvis en lege konkluderer med at effusjon er et resultat av et brudd, så vekt grenser skal håndheves for avanserte øvelser. Terapeuter vil vanligvis innlemme strekker til ytterligere å fremme omfanget av bevegelse og minimere felles frysing.

Hjem Therapy og Discharge

Pasientene er vanligvis foreskrevet et hjem treningsprogram etter behandling utslippet. Avhengig av alvorligheten av den underliggende årsaken til effusjon, videre testing (slik som røntgenstråler eller MRI-er) kan være nødvendig for å overvåke helbredelse og for å fange eventuelle komplikasjoner. Pasientene er normalt pålagt å ha støttende innpakning eller terapeutiske ermene rundt leddene for å minimere gjentakelse av hevelse eller effusjon, spesielt med kroniske lidelser som leddgikt eller urinsyregikt.