Digidexo.com

Hvordan behandle en elektrolyttforstyrrelser

Hvordan behandle en elektrolyttforstyrrelser


Elektrolytter er vitale elementer som kalium, kalsium, natrium og magnesium. Når du svetter, urinere eller mister væske på noen måte, utarme deg elektrolytter i blodet. Normalt er elektrolytter erstattet om å spise sunt, men noen ganger trenger et løft under et anfall av sykdom, etter en intens treningsøkt, eller hvis du opplever dehydrering eller lider av en elektrolytt ubalanse på grunn av sykdom.

Bruksanvisning

Identifisere vanlige symptomer på elektrolyttforstyrrelser. Merker noen endringer i huden, for eksempel tap av elastisitet, pustevansker eller bremset pust, hjerterytme uregelmessigheter, magekramper, følelse av å besvime når du står og muskelsvakhet eller rykninger.

•  Få testet. Hvis kroniske symptomer vedvarer, kan det være et tegn på sykdom, nyresykdom eller en allergisk reaksjon på medisiner eller mat. Sørg for at laboratoriet utfører en komplett panel. Sjekk nivåer av kalsium, natrium, kalium, klorid, bikarbonat, magnesium og fosfor i blodet. Legen din vil skape en behandlingsplan basert på de elementene som er for knappe eller altfor utbredt i blodet ditt.

Unn vanlige elektrolyttforstyrrelser ved å øke inntaket av visse matvarer. Spis mer poteter, bananer eller avokado for å få mer kalium. Spis mer grønne grønnsaker for å øke magnesiumnivåer. Spis selleri å øke natrium nivåer på en sunn måte. Øke kalsiumnivåer med yoghurt og lav-fett cottage cheese.

Treat elektrolytt tap på grunn av overdreven trening med sportsdrikke. Velg en isotonisk sportsdrikk for rask utskifting og sørg for å velge en med opptil 85 g av kalium og 45 g natrium. hvis du er i et knipetak kan du lage din egen sportsdrikk ved å legge en dash av salt til 8 oz. vann.

Nipp en elektrolytt erstatning drink utviklet for å behandle spedbarn hvis du har mistet kroppsvæsker på grunn av oppkast eller diaré. Velg en unflavored drikke hvis du har problemer med å holde væsker ned.

Besøk legevakten hvis du opplever en ekstrem bout av dehydrering. Legen vil mest sannsynlig be om en intravenøs infusjon av elektrolytter for å få systemet tilbake opp til hastighet. Dette er en vanlig prosedyre for folk som lider av alkoholforgiftning eller en langvarig anfall av diaré.

Hint

  • Hvis du trener i mer enn en time, er det en god idé å pakke en sportsdrikk og nippe fra det hvert 15 til 20 minutter.
  • Ikke overdriv inntaket av vann eller kroppen din vil kanskje ikke være i stand til å absorbere elektrolytter. Alvorlig hydrering kan føre til oppkast og diaré, som faktisk fører til en større elektrolyttforstyrrelser. Det er en ond sirkel.