Digidexo.com

De negative effektene av en Fetal Doppler

En fetal doppler brukes til å overvåke hjertefrekvensen til et ufødt baby. Foster dopplers gjøre deg i stand til å høre babyens hjertefrekvens på ca 8 uker svangerskapslengde. Fosterets Doppler bruker ultrasoniske bølger for å fange lyden babyens hjerte gjør. Dette blir overført til en frekvens du kan høre. Selve lyden du hører er ikke babyens hjerterytme, men en reproduksjon basert på bevegelse av hjertet.

Negative effekter

Det har ikke vært rapportert noen negative effekter på barnet eller mor med bruk av en fetal doppler. Fordi det er non-invasiv, regnes det som helt trygt å bruke gjennom hele svangerskapet. Som med alle typer av medisinsk utstyr, anbefales det at du diskuterer kjøp eller leie av en fetal doppler med fødselslege.

Fordeler

Bruken av en fetal doppler å overvåke babyens hjerterytme kan være spesielt beroligende for en nervøs forelder. Å kunne høre hjertet kan bringe trøst og redusere stress i svangerskapet; Dette har vært spesielt nyttig i situasjoner der en mor har hatt en vanskelig graviditet før. Bruken av en fetal doppler kan også forbedre bonding opplevelse, spesielt for barnets far, som det gjør ham til å bli mer bevisst på hvordan hans barnet utvikler.

Ulempene

Noen leger er bekymret for at en fetal doppler kan brukes altfor overdrevet. The Food and Drug Administration anbefaler at foster dopplers brukes med måte. Leger også bekymret for at bruk av en fetal doppler kan føre til foreldrene å ignorere mulige tegn på stress hos fosteret. Dessuten er noen dopplers billig gjort og gi dårlig kvalitet overvåking, noe som kan øke angst av foreldrene.

Kvalitet og pris

Medisinsk karakter føtale dopplers er uten tvil den beste for overvåking av fosterets hjerteslag, men de er også de dyreste. Rimeligere foster dopplers kan være mer rimelig, men også kan ikke gi god lydkvalitet. Også hvis hjerterytme blir svak, kan det ikke være i stand til å plukke den opp i det hele tatt. Foster dopplers kan variere i pris fra ca $ 50 til $ 450 per august 2009.

Innhenting av en Fetal Doppler

En resept er ikke nødvendig å innhente en fetal doppler, men du bør rådføre deg med lege før du skaffer en. Foster dopplers kan leies eller kjøpes, og forsikringen ikke betaler for dem, unntatt i ekstreme tilfeller når hjemme overvåkning er nødvendig på grunn av komplikasjoner. Hvis det er ditt første barn, og du har tenkt å ha mer, kan det være mer økonomisk å kjøpe en enhet; Ellers kan det være bedre å leie en for varigheten, eller en del, av svangerskapet.