Digidexo.com

Fordeler eller risikoen ved bruk av Xylitol

Fordeler eller risikoen ved bruk av Xylitol


Ifølge California Dental Association, er Xylitol en sukker erstatning laget av sukker alkohol. Xylitol er like søt som sukker og kan bli brukt i en rekke matvarer. Det er oftest funnet i sukkerfrie drops og sukkerfri tyggegummi. Xylitol har fordeler for tannhelsen når det brukes regelmessig. Når tatt i overkant, kan xylitol føre til noen negative bivirkninger også.

Beskyttelse mot karies

The California Dental Association sier at xylitol kan hindre dannelsen av hull i tennene. Xylitol gjør det umulig for bakterier som forårsaker hull i tennene til å vokse i munnen fordi denne bakterien er i stand til å mate av xylitol. Ved hjelp av xylitol i form av drops eller tyggegummi tre til fem ganger om dagen kan faktisk endre bakterier nivåer i munnen, og redusere mengden av plakk som dannes på tennene. Dette tilsvarer omtrent 5 gram xylitol pr dag.

Beskytte Teeth of Unborn baby

Ifølge California Dental Association, en mor som bruker xylitol under svangerskapet kan være å ta proaktive tiltak for å beskytte tennene hennes ufødte baby. Mødre kan passere på den typen bakterier som danner hulrom til sine babyer, og bruker xylitol reduserer mengden av bakterier som er overlevert.

Gastrointestinale problemer

Mens individer forbruker 5 mg xylitol eller mindre vil generelt ikke opplever bivirkninger, kan overdreven bruk av xylitol føre til gastrointestinal opprørt. Ifølge MedTV, kan høye doser av xylitol forårsake diaré og gass, som er tilfellet med andre typer av sukkeralkoholer. Når det tas i store doser xylitol har en lakserende effekt.